В Україні цьогоріч проходить масштабний соціальний проект - "Здорові школи". Участь у ньому взяли і рівненські школярі. Останні півроку вони вчились правильно харчуватись та вправлялись у нових видах спорту. Ще одна із задач цього проекту - реанімувати старі приміщення у рамках концепції "здорового дизайну".

Ароматний трав’яний чай і ні граму цукру. У цьому приміщенні учні 15 школи вчаться основам фітотерапії. Вони самотужки його облаштували, власноруч розмалювали стіни і тепер влаштовують тут посиденьки між уроками.

Коли ми вперше з однокласниками зайшли до цього фітобару, то перше, що відчули - це неймовірний фітозапах. Також нам дуже подобається ось цей дизайн. Стіни були розмальовані вручну.

У ході впровадження проекту "Healthy School" школярі цієї школи майже рік навчались правильно харчуватись та віддавати перевагу здоровим перекусам, на противагу шкідливим швидким вуглеводам.

В школу я зазвичай ношу здорове харчування. Різні фрукти та вівсяні млинці, які добре мені смакують у школі

Щоб відповідати усім вимогам соціального проекту "Здорові школи" у цьому закладі підкорегували програму навчання, впроваджуючи тему здорового способу життя у всі навчальні дисципліни. За результатами реалізації міні-проектів, найактивнішим закладам освіти виділятимуть гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій на загальну суму 10 000 гривень.

Цілий рік ми говорили про те, як бути здоровими і як можна цього досягнути. Ми взяли участь у конкурсі "Мій здоровий ланч", де діти знімали ролики про те, що можна брати з собою в ланч-бокс до школи. Ми активували також напрямок спортивний.

Також школярі освоїли нові види спорту, серед яких французька гра "Петанк". Її суть у тому, щоб підкинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької кульки, що називається "кошонет". Ця гра допомагає дітям розвинути просторову уяву та натренувати рухи.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber

Дивіться також: Банан, капуста, горіхи - рівненські школярі корегують своє меню (ВІДЕО)