Фото ілюстративне
Третьокласниця з Рівного з власним рецептом здорового перекусу перемогла у всеукраїнському конкурсі «Мій здоровий ланч». Суть його у тому, аби школярі могли розробити власний рецепт здорового та корисного перекусу, зняти про нього відеоролик та надіслати його організаторам. Мета конкурсу - знайти альтернативу шкідливим перекусам на перервах. Яким саме ланчем підкорила журі рівненська школярка, дивіться далі у сюжеті.

А ще овочі, зелень, фрукти, йогурт, горіхи та компот. Саме такий відео ролик про свій ланч-бокс зняла з батьками третьокласниця Евеліна Кирилова. Здорову їжу дівчинка тепер щодня бере до школи. Каже, таким чином отримує необхідний запас енергії бо багато вчиться.

Здорового харчування дотримуються у родині Евеліни. Мама, яка викладає англійську мову у школі, каже фрукти, овочі, каші - це їхній щоденний раціон.

Конкурс «Мій здоровий ланч» проводився у рамках унікальної соціальної програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». У цій програмі беруть участь лише дві рівненські школи. У 15-тій її популярністю серед дітей задоволені.

Відмовитись від шкідливого фаст-фуду, вживати лише корисне та жити активно. Такими школярів бачать педагоги.

Однокласники Евеліни Кирилової спершу не надто розуміли її захоплення, але тепер також перейняли ідею здорового харчування. Діти почали писати власні рецепти страв.

Окрім рівнянки, було ще двоє переможців – 6-класник з Сумської області та 11-класниця з Запоріжжя. Усі вони отримали у подарунок ланч-бокси та ланч-беги для їжі та перекусів. 

Дивіться ще:  У Рівному провели благодійний ярмарок задля порятунку безпритульних тварин (ВІДЕО)