Захисна плівка та дистанція у півтора метри. Представники держпродспоживслужби відправилися в рейд ринками. Спеціалісти шукали порушників маскового режиму та дистанції. Таких виявилось більше серед споживачів. Про те, як у Рівному дотримуються карантинних заходів - розповість наша Яна Євтушок.

Разом з Держпродспоживслужбою інспектуємо Андріївський ринок. Бачимо скупчення людей біля продуктових прилавків. Спеціалісти розповідають рівнянам про дотримання дистанції та захисні маски.

Продавці кажуть, виконують усі санітарні норми. Недобросовісним покупцям без масок - роблять зауваження.

Всім продавцям Андріївського ринку перед початком робочого дня міряють температуру. Щотригодини проводиться обробка зовнішніх поверхонь санітайзерами. За цим щодня слідкують експерти ринку.

Серед порушень, які зафіксували ревізори була наявність у продавців іноземних санітайзерів без перекладу на українську мову. Аргументують - вміст спирту в антисептиках має бути не менше 70 %.

До слова, за недотримання карантинних вимог порушникам загрожує штраф у розмірі до 475 гривень. Подібні рейди спеціалісти проводитимуть, також на інших ринках, в супермаркетах та магазинах. З періодичністю раз у місяць. Усе для того, аби запобігти поширенню коронавірусу. 

Читайте також: Як рівняни дотримуються карантинних заходів у магазинах