4 лютого відзначають Всесвітній день боротьби проти раку. На жаль, щороку страшна недуга забирає життя тисячі людей. Онкологією хворіють як доросле населення так і малеча. Сьогодні, у Рівненському обласному протипухлинному центрі усі охочі мали можливість пройти консультацію у провідних фахівців і перевірити своє здоров'я.

Безкінечна черга. Ці всі жінки чекають на прийом до лікаря мамолога. Серед пацієнтів пані Любов, три роки тому у жінки виявили утворення в молочних залозах. Тоді вона пройшла курс хіміотерапії, вилікувати захворювання вдалося без операції.

Лікарі зазначають, порівнюючи з минулими роками недуга значно прогресує. Хворіють люди не тільки старшого віку, а й молодь та діти.

В Україні щороку виявляють 160 тисяч випадків раку. Онкологія займає друге місце по смертності після серцево-судинних захворювань. Лише у Рівне нському протипухлинному центрі впродовж року проводять більше 8 тисяч хірургічних втручань, а на обліку перебуває більше 22 тисяч людей.

Лікарі наголошують для того аби попередити недугу, потрібно вчасно звертатися за допомогою при будь-яких незрозумілих симптомах.

Дивіться також: 

Добрі справи разом. Арсен Цицик із Здолбунова потребує допомоги (ВІДЕО)