А між селами Томашгород - Єльне, що на Рокитнівщині через негоду, на місці дороги утворилася прірва. Вода підмила проїжджу частину, а люди своїми силами її ще підкопали аби під водою не опинилось все село. Тепер Єльне практично відрізане від цивілізації. Аби дістатись до нього потрібно об'їжджати 30 кілометрів. Пошта у село не надходить.

Ще минулого тижня тут була дорога, а зараз провалля глибиною у 5 метрів. Негода застала мешканців села Томашгород зненацька. Рясні дощі йшли безперестанку всю ніч.

У нас троє дітей у хаті малих. Я вночі їх похапала і думаю, хай би з невісткою хоч дітей спасти, - каже жителька села Томашгород Антоніна.

За лічені хвилини вода з річки Льва вийшла з берегів та розвалила дамбу.

Щоб ця вода пішла туди, то б не було нічого. Півсела було затоплено повністю, - каже Микола.

Щоб врятувати свої оселі, люди кинулися копати дорогу у напрямку села Єльне. На той момент вода вже підмила її. І від неї майже нічого не залишилось. Копали хто чим міг: лопатами та тракторами. І так до ранку.

До теминаслідки негоди на Рокитнівщині: люди викидають меблі та техніку (ВІДЕО)

Люди гуртом перекопали те, що лишилося від дороги. А це один метр глибини. Вода пішла далі. Відтак, село врятували. Підтопило лише дві хати.

А от городи врятувати не вдалося. Зараз там річка.

Тепер, щоб дістатися до села Єльне, людям потрібно об'їжджати до 30 кілометрів. Товари переправляють за допомогою моторного човна. А пошта взагалі не надходить. Чиновники запевняють, вода зійде скоро.

Щоб ця вода пішла туди, то б не було нічого. Півсела було затоплено повністю, - розповідає начальник профільної дільниці управління водного господарства Олег Овсійчук.

Тільки тоді можна ремонтувати дорогу місцевого значення Томашгород-Єльне. Вже ведуться підготовці роботи.

Від суботи рівень води впав лише на 25 сантиметрів, але він не дає на сьогоднішній день там розпочати роботи, - каже  заступник голови Рокитнівської РДА Олександр Крупенко.

Відновити дорогу довжиною до 20 метрів, коштуватиме орієнтовно 160 тисяч гривень. Виконуватиме роботи Рокитнівська філія райавтодору.

"Є домовленість і з кар'єрами, і з транспортом" СТИК "Наразі ми можемо завозити у склад щебеневий матеріал, і як значний рівень води спаде, то ми будемо", - говорить начальник філії "Рокитнівський райавтодор" Юрій Жежук.

Відремонтувати цю ділянку при сприятливих погодних умовах та фінансуванні, дорожники зможуть за 3 дні. А от повернути втрачені посіви людям вже не вдасться.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber