Шостого червня в Україні відзначають день журналіста. Це люди, які щодня знаходяться у центрі новин, слідкують за усіма подіями та оперативно висвітлюють їх для аудиторії. Як різниться робота газетярів, радійників, телевізійників та інтернет журналістів, дивіться далі.

Їхнє завдання оперативність, об'єктивність та достовірність. Вони - журналісти, люди котрі перебувають у світі новин цілодобово. Професія не з легких, або ж за покликання. Саме так її описує Віталій Голубєв, секретар спілки журналістів України. Чоловік впевнений, бажання пізнавати щось нове - це сутність людей такої професії.

Допитливий оптиміст. Допитливий тому що усім ставить запитання. А оптиміст, тому що незважаючи на те що журналіст знає про життя, а зазвичай журналіст знає дуже багато, він всерівно не втрачає захопленості до життя і до своєї професії, - говорить секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв.

Газета − перший, найстаріший засіб масової інформації. Саме в одній із газетних редакцій міста працює рівненський журналіст Олександр Шевчук. На питання чому саме ця професія чоловік відповідає жартівливо - вибір випадковий. І додає, тепер своє життя без журналістики не уявляє.

Журналістика охоплює все багаття життя, й фіксує найгарячіші жарини подій. Ми відразу фіксуємо те що відбувається.І це певно те заняття яке дозволяє відчути цей ритм життя, - говорить журналіст Олександр Шевчук.

Хтось новини любить читати а хтось слухати, саме для такої аудиторії працюють журналісти на радіо. Саме цей вид журналістики є найбільш особливим для Віктора Терещука. Щодня він розповідає про найсвіжіші події у суспільстві, їх ви можете дізнатися навіть їдучи за кермом. Хлопець запевняє, він себе у житті знайшов і своїй професії віддається на повну.

Радіо особливе тим що тут в тебе живе спілкування, ти у прямому ефірі, ти доносиш до людей якісь цікаві історії і ти з ними спілкуєшся, і вони якийсь фідбег тобі дають. Пишуть, замовляють пісні, привітання......... і ось це саме той кайф, коли ти розумієш, що тебе слухають, - розповідає радіо журналіст Віталій Терещук.

Не лише чують, а й бачать новини на телебаченні. Телевізійна журналістика не втрачає своєї популярності. Завдяки відео, сприймати новини простіше- розповідає журналістка телеканалу Рівне 1, Юлія Гаврилюк. Додає, не шкодує, що вибрала саме таку професію.

Кожен день відрізняється від іншого. До прикладу сьогодні потрібно зробити сюжет про незаконний видобуток бурштину на Поліссі. Завтра поїхати на полігон і показати людям як військові вдосконалюють свої навички. І кожного дня потрібно налаштовувати себе та вдосконалюватися. І саме цим мені подобається моя професія. Адже йдучи на роботу, ти не знаєш в якій точці сьогодні ти можеш опинитися. І з якими цікавими людьми познайомитися, - каже журналістка телекомпанії Рівне 1 Юлія Гаврилюк.

Оперативність - найбільша перевага інтернет журналістів, запевняє Вікторія Полюхович. Адже жодне ЗМІ на сьогоднішній день не передає інформацію з такою швидкістю. Зізнається, саме у цій сфері працювати їй найбільше подобається.

До теми"Перший місцевий" став телекомпанією року за версією національної спілки журналістів Рівне нщини

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber