За наш настрій відповідають гормони, які виробляються в залежності від харчування і способу життя. Серотонін - гормон щастя і чим більше його виробляється, тим менше людина схильна до депресій і стресу. Як урізноманітнити свій раціон, щоб ніякі дрібні проблеми і негаразди не позначалися на вашому настрої?

 Банани

Банани справжні лікарі душі, так як містять алкалоїд харман, який покращує наш душевний стан. Крім того, його яскравий жовтий колір благотворно впливає на наш настрій і психологічний стан.

Яскраві овочі та фрукти

Яскравий салат в красивій тарілці вже підніме вам настрій. Але з наукової точки зору, яскраві кольори фруктів або овочів говорить про те, що в ньому містяться біофлавоноїди, які підсилюють кровообіг у мозку і насичують його киснем.

Читайте також: 10 правил успіху в роботі та в житті

Яйця

У складі яєць є вітаміни групи В триптофан, який допомагає виробленню серотоніну, а значить впливає на наш настрій. Варене яйце або омлет на сніданок - і відмінний настрій на весь день забезпечено.

Сир

Твердий сир містить корисні амінокислоти: триктамін, фенілетиламін і тирамін, вони незамінні для емоційної рівноваги і гарного настрою.

Горіхи

Горіхи - джерело селену і вітаміну В6, при регулярному вживанні вони допоможуть запобігти втомі, нудьзі, а також поліпшать стан шкіри і волосся.

Читайте також: Як навчитися читати думки інших

Крупи

Гречка і вівсянка містять триптофан і повільні вуглеводи, саме вони нормалізують рівень цукру в крові і допомагають уникнути різких стрибків і перепадів настрою.

Шоколад

Шоколад – це не просто смачні ласощі, але і корисні, він містить ендорфіни, які змушують нас відчувати задоволення. Також в шоколаді міститься магній, який благотворно позначається на нервовій системі. Але врахуйте, що все це відноситься виключно до шоколаду з високим вмістом какао-бобів.