Політика під час війни чи порушення партійної дисципліни? 3 вересня депутати міського осередку фракції ЄС виключили зі свого складу Федора Мисюру - ветерана АТО та діючого військовослужбовця ЗСУ. Офіційно, через порушення партійної дисципліни. Федір Мисюра, наголошує, його виключили з фракції, через те, що він часто голосував всупереч рішенню своїх однопартійців. Де захований кіт у цьому політичному мішку, та ймовірні причини виключення - на усі ці питання шукав відповіді наш Павло Невесенко.

Як грім серед ясного неба. Історія з виключенням з фракції Федора Мисюри набула резонансу після опублікованого посту на Фейсбук-сторінці міського осередку ЄС. Причина порушення партійної дисципліни. Потому однопартієць останнього, діючий військовослужбовець ЗСУ Тарас Обоїста опублікував відео в якому розкритикував дії своєї партії. Мовляв міські депутати ЄС не дотримуються задекларованих принципів, а Федора, ветерана АТО виключили за те, що він голосував всупереч партійним вказівкам.

Під дописом Тараса Обоїсти чимало рівнян та навіть прихильників Євросолідарності почали писати обурливі коментарі.

На момент виходу матеріалу в ефір нам не вдалося зв'язатися з керівником фракції ЄС у міськраді Павлом Алєксєєвичем. Втім, нашим колегам раніше той повідомив, що можливо, фракція «ЄС» – найбільш демократична, бо з багатьох питань буває, що думки всіх 10-ти людей не співпадають.
Однак, переломним моментом було голосування Федора Мисюри за ініціативу «слуг народу» «не виносити на пленарне засідання політичних питань».

Мова йде про голосування на одній з останніх сесій Рівнеради за ініційоване питання фракції Слуга народу, аби до закінчення воєнного стану працювати «без політики». Федір Мисюра розповідає завжди діяв насамперед, в інтересах громади. І його голосування всупереч політики ЄС у деяких питаннях - це лише одна з причин, що його виключили. Він переконаний до завершення повномасштабної війни потрібно об'єднатись задля перемоги, а не мірятись політичними стягами.

Ми зв'язались з деякими депутатами фракції ЄС у Рівнераді. До прикладу Оксана Майборода на засіданні фракції голосувала за виключення Федора Мисюри. Мовляв, останньою краплею стало те, що той підтримав ініціативу політичних конкурентів заборонити розгляд питань, які сіють розбрат” на період воєнного стану. Мовляв, таке рішення - це цензура голосувати за питання, які нині важливі для суспільства.

Втім, не усі представники міської ЄС голосували за виключення Федора Мисюри. До прикладу, Людмила Туровська та Тамара Тимощук утрималися від цього.

Натомість, Федір Мисюра абсолютно не засмутився, що його виключили з фракції. Бо ж він пройшов до Рівнеради не за партійними списками, а насамперед, відстоювати інтереси людей. Ба більше він залишається діючим депутатом міськради.

На найближчій сесії Рівнеради, депутати ЄС мають офіційно завершити виключення Федора Мисюри з фракції. Якщо на початку повномасштабного вторгнення усі говорили, ніякої політики і варто об'єднуватися заради перемоги. То нині, це правило для деяких політсил не діє. Бо ж якщо ти голосуєш всупереч тому, як сказала партія, навіть, якщо вважаєш це неправильним і тим більше підтримуєш політичних опонентів - тебе виключать з фракції. Можливо, Федір Мисюра не останній кого виключать з європейської солідарності в міськраді, бо ж і Дмитро Котляров нині є радником голови Рівненської ОВА, прямого політичного конкурента Єесівців.

Читайте також: +2 або навіщо Андрію Караушу ще заступники у Рівненській облраді