Нові заступники і не включення деяких питань у порядок денний. У Рівному відбулася сесія обласної ради. На ній побував Павло Невесенко і вже готовий розповісти подробиці.

Мабуть, Віталій Коваль щось знав, бо так лагідно обійняв Миколу Кучерука і щось активно розповідав тому.

Сергій Кондрачук, не зважаючи на те, що нещодавно втратив посаду голови облради, тепер очолює фракцію ЄС в раді. А Віталій Ліпський очолив "Слугу народу". Роман Стасюк вочевидь сумував, бо його однопартієць Сергій Свисталюк написав заяву на звільнення з посади першого заступника голови облради, яку депутати підтримали. Жвавої дискусії набуло питання призначення ще двох заступників керівника області. Таємним голосуванням першим заступником обрали бютівця Миколу Кучерука. Олексій Бучинський залишився на посаді, Сергій Свисталюк зробив фішку в стилі фрази айлбібек з термінатора - попрощався з посадою першого заступника і пішов до своїх колег радикалів, втім потому повернувся у президію вже на посаду звичайного заступника. Крісло четвертого заступника дісталось Віталію Ундіру. Як кажуть в народі: кожному по ласому шматку пирога дісталося. Андрій Карауш запевняє - такі нововведення зроблені для того, щоб спільно працювати, з максимальною кількістю фракцій, які представлені в облраді.

Втім іншої думки ексголова облради Сергій Кондрачук. Він каже такі рішення є незаконними. Фракція Європейська Солідарність не голосувала за посади ще двох заступників. Призначати ще двох заступників недоцільно, вважає Сергій Кондрачук.

Обурений порушенням регламенту і Роман Стасюк в порядок денний не внесли два його звернення: про звернення до керівників громад, аби ті відмовились від премій та надбавок в період воєнного стану та про відновлення вуличного освітлення у населених пунктах.

І як вишенька на торті історія Олександра Данильчука, який через резонансну ДТП написав заяву про складання депутатських повноважень. На сьогоднішнє засідання написав заяву Данильчук аби депутати не брали до уваги його попередню заяву. Тож, коли вносилися зміни до порядку денного, його питання на підставі нової заяви автоматично зняли з голосування. Самого Данильчука на сесії не було, а очільник його фракції в раді Віталій Ундір повідомив, останній на лікуванні.

Коли відбудеться наступне засідання обласної ради наразі невідомо. Втім, уже скоро громади області зможуть побачити чи було ефективним і правильним збільшувати кількість заступників голови облради. А поки, як мінімум Микола Кучерук може випити за своє призначення.

Читайте також: Національна легенда України з Дубенщини розповіла про жахіття рашистів (ВІДЕО)