Політичні розбірки під час війни. На засіданні обласної партійної організації ВО “Батьківщина” вперше застосували імперативний мандат. Виключили з фракції двох депутатів: Михайла Самчука, обранця від Костопільської міськради, та Валентину Капітулу представницю від Батьківщини у Здолбунівській міськраді. Причини та мотиви такого рішення з'ясовував наш Павло Невесенко.

Політичні розбірки дістались і до місцевих рад. На засіданні обласної партійної організації “Батьківщини” відкликали двох депутатів з фракцій місцевих рад. Один з них Михайло Самчук - депутат Костопільської міської ради. Причина виключення з фракції порушення партійної і фракційної дисципліни. Мовляв, останній голосував всупереч рішенням партії.

Натомість Михайло Самчук зазначив він завжди дотримувався усіх фракційних зобов'язань. Втім, за ті чи інші питання на засіданнях Костопільської міськради голосував за покликом серця. Адже там він представляє насамперед інтереси громади, тобто людей, які туди його обрали.

Уже після рішення рекомендувати політраді партії відкликати депутата Костопільської міськради Михайла Самчука у соцмережах користувачі почали писати про абсурдність такого рішення. Мовляв, виключення з фракції Михайла Ткачука суто політичне рішення. Втім, голова обласного осередку Батьківщини Сергій Євтушок іншої думки.

Така ж доля на конференції спіткала і депутатку від Батьківщини у здолбунівській міськраді, а за сумісництвом і секретаря відомства Валентину Капітулу. Керівник міського осередку Олег Дацюк пояснює, чому вирішили останню виключити із фракції.

Валентина Капітула у ВО Батьківщина з 2005 року. Вважає, рішення про її виключення суто політичним. її закидають, що не підтримує ініціативи фракції на посаді секретаря Здолбунівради. Втім остання, наголосила, у час повномасштабної війни усім варто об'єднуватися, а не шукати та відстоювати політичні амбіції.

Наразі у двох депутатів лише виключили із фракцій. Михайло Самчук і Валентина Капітула депутатами залишаються, адже для позбавлення їх мандату партія "Батьківщина" має зібратися на всеукраїнський з'їзд.

Читайте також: Рівнян запрошують на культурні та мистецькі заходи