У Здолбунівському будинку-інтернату для людей похилого віку влаштували день краси. У заклад завітали майстри педикюру, стилісти, візажисти та перукарі. Впродовж дня вони наводили красу усім охочим. Адже ці люди неабияк потребують уваги, теплоти та спілкування.

Як в салоні краси на найвищому рівні. Із самого ранку у Здолбунівському будинку-інтернаті кипить робота. Тут для підопічних влаштували день краси. Пані Алла у закладі всього два місяці, тривалий час працювала на цементному заводі, а на старість опинилася самотньою.

І їсти дадуть і помиють і в чистій постелі, а вдома сидиш, ніхто ніколи не явиться, ось така старість діточки дорогенькі. А вам сьогодні приємно, що до вас прийшли? Боже та про що мова, Тут хоч почуєш голос людський, а вдома то нікого . Як ви себе почуваєте, вам приємно? - Дуже.

Майстри навідуються у кожну палату, де на них уже із нетерпінням чекають їхні особливі клієнти. Швидко та вправно вони приступають до роботи. Масаж, манікюр педикюр - усе це безкоштовно та з любов'ю. Дехто із людей зізнається, що такі процедури взагалі ніколи не відвідував або дуже давно.

А нігті то я сама,помаленьку.
- Вам приємно?
- Так, приємно. Колись робили такі процедури?
- Ні це вперше за 11 років.

Незважаючи на вихідний день, навідатися в інтернат погодилося чимало майстрів. Андрій приїхав навіть із Луцька.

Завжди приємно робити хороші речі, можливо я колись буду у такому стані і можливо мені потрібна буде допомога. Спілкуватися із ними дуже приємно тому що у кожного своя історія. Кожен має, що сказати і чим поділитися.

Незважаючи на вік, майстри кажуть, що сьогоднішні їхні клієнти по можливості доглядають за собою. І головне, усі вони дуже позитивні.

Бабуся опинилася у такій ситуації і їй 70 років. Дивлячись на стан її ніжок людина підтримує свої ніжки старається.

А це пан Віктор, каже здивований, що стільки майстрів сьогодні навідалися до них. В інтернаті чоловік перебуває півтора року, раніше працював викладачем в одному із місцевих вишів.

Зараз в будинку інтернаті перебуває більше двохсот людей похилого віку та ті, які мають вади із здоров'ям. Більшість із них прикуті до ліжка, тому засоби гігієни потрібні завжди.

Акція вперше така, навіть дуже тим здивований і радий звичайно. Приємно, коли молода дівчина працює із твоєю головою старою, дурною.

Акцію під назвою "Подаруй усмішку" організувала Ольга Ткачук, у свою чергу таку естафету їй передала колега із Тернополя. Крім послуг, які сьогодні надали майстри, вони ще зібрали кошти та купили необхідні речі.

Ми купили для наших підопічних підгузки, пелюшки, це те що їм дуже необхідно, якщо все буде добре плануємо ще приїжджати.

Зараз в будинку інтернаті перебуває більше двохсот людей похилого віку та ті, які мають вади із здоров'ям. Більшість із них прикуті до ліжка, тому засоби гігієни потрібні завжди.

Так як у нас 210 людей, більшість із них 70% лежачі чи полу лежачі. Відповідно нам у першу чергу треба памперси, пеленки, - говорить заступник директора Здолбунівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Андрій Спірідонов.

Акція пройшла на ура, підопічні залишилися із позитивними емоціями та хорошим настроєм на весь день, а то й більше. На останок людей із зачісками та макіяжем фотографували.

Дуже сподобалося і хочемо, щоб ще до нас приїжджали у нас піднявся настрій. Я дуже дякую так як Ніна сказала , приїжджайте до нас частіше і ми будемо дуже раді вам

У кожного із цих людей своя історія, хтось в інтернаті перебуває зовсім нещодавно, а хтось навіть сорок років. І кожен із них щодня чекає почути голос когось із рідних, відчути турботу та ласку. Вони щодня будуть раді гостям адже так важливо, коли тебе люблять.
 

Дивіться ще: шанс на життя. Маленька Даринка з Рівного потребує допомоги (ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber