Традиційно, в останню неділю березня в Україні відбудеться переведення годинників на літній час 2019. Якого числа переводять годинник і звідки з'явилася ця традиція?

 Вперше стрілки годинника були переведені в 1981 році і з тих пір, щороку українці переводять стрілки годинника на літній час. Вважається, що перехід на літній час допомагає економити електроенергію, але насправді, істотної економії не відбувається, а на здоров'я людей це позначається досить сильно.

У 2019 перехід на літній час відбудеться з 30 на 31 березня. У ніч на 31 березня, о 3.00 стрілки годинника необхідно буде перевести на одну годину вперед.

Багато європейських країн відмовилися від постійного переведення годинників і живуть в "астрономічному" часі - в зимовому. В Україні довгий час йдуть запеклі суперечки з приводу скасування переходу на літній час, але до єдиного рішення все ще не прийшли, тому в 2019 році знову доведеться переводити стрілки годинника на одну годину вперед.

Вперше стрілки годинника перевели в 1908 році в Великобританії і до сих пір застосовується приблизно в 70 країнах, хоча багато поступово відмовляються від постійного переведення часу, вважаючи його недоцільним.

Складнощі переходу на літній час

Перебудова організму і адаптація до нового часу відбувається досить складно, особливо страждають люди з хронічними захворюваннями, із захворюваннями серцево-судинної системи і маленькі діти. Щоб не зазнати такого сильного стресу, постарайтеся поступово підготувати свій організм до переведення часу:

лягайте спати на 10-15 хвилин раніше;

провітрюйте перед сном приміщення;

не вживайте важку і жирну їжу за 2-3 години до сну;

готуйте все необхідне з вечора, щоб вранці не витрачати зайвого часу.

Великий Піст 2019: традиції та прикмети, про які ви не знали

Як обирати квіти за характером жінки?