День вишиванки на сесії Рівнеради. На пленарне засідання більшість міських обранців прийшлу у вишиванках. Приурочили це до майбутнього Дня Конституції. 7 годин роботи та понад 500 питань - такий доробок депутатів сьогодні. Наш Павло Невесенко далі розповість про найцікавіше, що відбувалось у сесійній залі. А ще покаже, чого не приховаєш навіть за вишиванкою.

Парад вишиванок у міській раді. З нагоди майбутнього свята багато депутатів прийшли у традиційних українських костюмах. І все у них шито-крито, усі посміхаються, фотграфуються та недивлячись на політичні табори роблять одне одному компліменти. Перед засіданням з привітом нашу камеру зустрів Володимир Хомко, а Михайло Жаровський зіпсував кадр. Фото фракції без Віктора Шакирзяна - це не фото, тому Рівне разом дочекались свого лідера. Потому ще й підійшов Олександр Третяк - варто ж якось виправдати єдність двох партій у голосуваннях.А вже під час самого засідання Тарас Обоїста пропонував цукерку нашому оператору, але згадав принциповість Рівне 1 не їсти цукерки рошен і відклав смаколик. Потому наш Оператор збентежив Оксану Майбороду, вона не могла зручно розміститися у кріслі. А розпочалося засідання зі звернення депутатки Олени Хотенко про створення молодіжної ради при міській раді.

Втім Олександр Третяк відразу намагався зрубати в корні таку ініціативу і пояснив чому.

Не дивлячись на те, що питання включили у порядок денний, за нього депутати не проголосували. А потому піднялася багатостраждальна тема стадіону. Екс-очільник міста Володимир Хомко нагадав обранцям, що нещодавно місто отримало 100 мільйонів столичних коштів на будівництво Авангарду. Наголосив це - заслуга голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Коваля. І запропонував направити до Рівненської облради звернення з проханням виділити кошти на реконструкцію стадіону, адже її очільник Сергій Кондрачук обіцяв.

А це Євгенія Расулова. Хоче продовжити договір оренди землі на розі вулиць Князя Романа та Гагаріна. Там жінка має квітковий кіоск, та облаштувала зупинку громадського транспорту.

Втім депутат Дмитро Котляров ініціював не підтримувати дане рішення, оскільки ділянка входить до так званих червоних ліній.

Але потому депутати таки вирішили надати земельну ділянку підприємиці на один рік з правом дострокового вилучення. Потому міські обранці вирушили на перерву. Відновили роботу і тут розпочалося найцікавіше. Не всі депутати встигли повернутися на засідання. Один з таких Мар'ян Года, а оскільки він очолює земельну комісію Рівнеради і розглядались якраз питання цього характеру, його місце вирішив зайняти Роман Денисюк- з подачі Дмитра Котлярова.

На цьому жарти та радісна ейфорія не закінчилась.

Ось так і вирішують долю міста обрані вами депутати - красиво одягаються, роблять селфі, жартують і неначе тими нитками на вишивинці продовжують вишивате те, що їм заманеться. і далеко не завжди в інтересах громади. У нас гарна традиція- вдягнути вишиванку, але «своя сорочка завжди ближча до тіла».

Читайте також: Рівненський аеропорт отримає 75 мільйонів гривень з державного бюджету