Модернізація аеропорту з нагоди Дня Незалежності. Рівненське летовище отримає 75 мільйонів коштів з державного бюджету, які передбачені на святкування державного свята. Передусім це ремонт огорожі та реконструкція радіо-технічних засобів. Коли зможуть розпочати роботи та чому підприємство наразі збиткове дізнавався Дмитро Тригубець.

Рівненський міжнародний аеропорт модернізують. Зроблять це за рахунок коштів з держбюджету, передбачених на святкування Дня Незалежності України. Йде мова про суму у понад 75 мільйонів гривень. Проєктно-кошторисні документації фірмами-підрядниками уже виготовлені. Очікується початок робіт з реконструкції радіо-технічних засобів навігації та капітального ремонту огорожі вже цьогоріч.

Решта коштів піде на установлення системи точної посадки. Усі ці заходи не просто модернізують аеропорт, а виступлять сигналом для туристичних фірм, які заключають угоди з авіакомпаніями і як результат - повернуть аеропорту життя. Адже на даний час він, як комунальне підприємство знаходиться у чималих боргах, зокрема що стосується невиплати заробітних плат.

На камеру про борги працівники говорити бояться, проте подекуди йде мова про суми у понад тридцять тисяч гривень за кілька місяців роботи. Єдиний вихід з положення - запуск співпраці з турфірмами, аби організовувати міжнародні авіаперельоти.

Каже, що якщо за міжнародними стандартами необхідна чітка кількість структурних підрозділів аеропорту, а такі ж стандарти і у рівненському - тому їх існує близько 15-ти, проте - один працівник може виконувати кілька повноважень, адже є явна нестача персоналу. В облдержадміністрації про дану проблему знають - кажуть як тільки почнеться туристичний сезон - справи підуть набагато краще.

Заступник голови облдержадміністрації каже - як тільки усі проєктні документації пройдуть відповідні експертизи роботи з реконструкції одразу розпочнуться. Зі слів тих, хто безпосередньо керує роботою аеропорту - аби той себе окупав, вистачить два три чартери на тиждень. Проте туристичний сезон на рівненське летовище очікує вже наступного року. До слова, за рахунок коштів, передбачених на святкування Дня Незалежності, модернізують і ще 5 українських аеропортів.

Читайте також: Якою вакциною щеплюють від коронавірусу на Рівненщині?