Представники Держгеокадастру у Рівненській області та керівники Вараської, Повчанської, Олександрійської, Старосільської, Дядьковицької, Корнинської та Шпанівської об’єднаної територіальної громади підписали акти прийому-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність.

Мова йде про понад 3,4 тис. гектарів землі, з них проінвентарозованих цьогоріч - 2,3 тис.га.

"У минулому році проведено інвентаризацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 10,9 тис га на території 25 ОТГ Рівне нської області та передано у комунальну власність 28,1 тис.га. В 2019 році будуть продовжуватись роботи по інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності з метою їх передачі у комунальну власність ОТГ, розпочаті роботи на території ще 8 ОТГ Рівне нщини," - каже начальник ГУ Держгеокадастру у Рівне нській області Роман Мигаль.

За словами голови Олександійської ОТГ Миколи Шустова, земельні ділянки, які отримали у власність громад вже оформлені належним чином з кадастровими номерами та чіткими межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОТГ Рівне нщини заткнули за пояс Рівне - відмовилися від вивозу сміття містом (ВІДЕО)

"Тепер облікувавши всі свої землі, на місцях ми можемо ефективніше їх використовувати, для того щоб вигода для громади була більша," - каже він. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber