Взяти їх безкоштовно може будь - хто. Тут і пальта, куртки, светри та піджаки. Відбувається все у рамках всеукраїнської акції "Зігрій людину". Рівнянка залишає одяг для безхатьків, а ще пенсіонерів, багатодітних родин та усіх, хто не має коштів на нові речі. Про людську небайдужість далі у сюжеті.

З повним пакетом речей та вішаками. Рівнянка Олена вранці прийшла у парк Хімік. Жінка дістає одяг і готується вішати його на дерева.

Олена вже другий день поспіль приносить сюди речі. Тут жіночі та чоловічі куртки, пальта, светри. У соцмережах закликає рівнян долучитись. Дехто вже впізнає жінку.

Комусь зайве, а іншим теплий вживаний одяг стане в нагоді. Жінка розвішує теплі речі на дерева, ближче до дороги аби бачили люди.

Дехто дивується, чому вішати на дерева? Бо біля смітників люди рідко підбирають вживаний одяг, каже Олена. Дехто соромиться. А в парку простіше. Речі, які за день не зняли з дерев, жінка забирає на ніч додому.

Олена вже другий сезон поспіль розвішує вживані речі у Рівному. Акція "Зігрій людину" є всеукраїнською. На меті має допомогти людям, які потрапили у складні життєві обставини.

Містяни звертають увагу на одяг на деревах. Трохи незвично, кажуть, але дану благодійність підтримують. Тетяна прибирає поблизу парку Хімік. Просить не показувати її обличчя. Вчора забрала кілька речей з дерев. Передала для родичів.

Вживані речі у Рівному можна здати у соціальні заклади. Так на Жоліо Кюрі, у рівненський обласний центр з надання соціальних послуг - одяг, взуття, іграшки, постіль, містяни привозять регулярно.

Зараз у закладі перебуває 40 безхатьків. Людям постійно потрібен одяг, а найбільше взуття. Гуманітарну допомогу отримують від християнських організацій і звичайних людей. Безкоштовно.

До слова, вживаний одяг можна віднести в дитячі будинки, інтернати, товариство "Червоний хрест". Також його приймають у комісійках.

Благодійна акція "Зігрій людину" діятиме у Рівному до весни. Олена планує розвішувати одяг на деревах на скільки дозволятиме погода. До слова, на момент підготовки сюжету, станом на 16.00, з п'яти речей на деревах біля Хіміка лишилась одна.

Читайте також: Що варто їсти рівнянам взимку: поради лікарів, дієтологів