Їсти аби зігрітися. Восени змінюється не тільки погода, а й наші харчові звички. Через холод організм вимагає більше калорій, щоб зігрітися. Аби відчувати себе взимку бадьорими та здоровими, слід правильно побудувати раціон харчування. Яких порад дієтологів та лікарів варто дотримуватися - розповість Ілля Томашевський.

У холодну пору року наш організм потребує особливої уваги. Через нестачу вітаміну D людина почувається в постійній втомі та сонливості. Дієтологи кажуть, що в такий переіод необхідно запаститися продуктами із омега-3, які підвищують опорність організму до несприятливих чинників навколишнього середовища, в тому числі й до стресу.

У зимовий час краще не купувати вирощені в теплицях помідори та огірки, а віддати перевагу продуктам осіннього врожаю - в них є максимум корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів.

Режим взимку повинен бути таким самим, як і в інші пори року: сніданок, обід та вечеря з одним або двома перекусами. Крім того, у холодну пору важливо забезпечити себе вітамінами.

Особливу увагу дієтологи та лікарі радять звернути на овоч сезону - гарбуз. Найбільша ягода є джерелом корисних речовин і вітамінів.

Гарбуз можна смажити, запікати, варити, робити з нього сік, варення, мармелад тощо. Серед рівнян теж є чимало любителів "померанчевого настрою".

Залишатися бадьорими та здоровими в холодний період допоможе регулярне вживання води. Вона виводить токсини, регулює температуру тіла, омолоджує шкіру і знижує ризик інфекційних захворювань.

Читайте також: Експериментальне впровадження електронного підручника припинили?