Перевірка знань. Сьогодні зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури складали майже 13 тисяч випускників Рівненщини. На виконання завдань вони мали три години. Це обов'язковий предмет для усіх майбутніх абітурієнтів.

Перед тестуванням у випускників настрій різний - одні нервують, інші посміхаються. Анна разом із однокласниками приїхала із Квасилова, каже, - це перше ЗНО цьогоріч, попереду ще тести з трьох предметів.

Буду ще здавати ЗНО з історії,англійської мови та географії. Ходила до репетиторів. Є хвилювання, але я налаштувала себе так, що я справлюся із своїм завданням, - розповіла випускниця Квасилівської НВК школи-ліцей Анна Гаврон.

А от Валерія взагалі не хвилюється, адже складає ЗНО для того аби отримати атестат по закінченню школи. Для вступу в університет результати для неї неважливі. Адже буде навчатися закордоном.

Взагалі не переживаю, якщо чесно. Навіть судячи по моєму прізвищу можна зрозуміти, що коріння у мене польське і вступаю в Польщу. І взагалі я можу сказати, що не варто переживати , бо це лотерея, - каже випускниця школи-ліцею №2 Валерія Попіль.

Також разом із випускниками до пункту тестування приїхали і класні керівники.

В першу чергу хвилюється класний керівник, бо це результат 11-річної праці. Надзвичайно хвилююся за всіх учнів. Тому що я іду з ними із 7-мого класу . Вони виросли при мені змужніли, а зараз буде результат і хочеться, щоб вони набрали чим найбільше балів, - говорить вчителька Квасилівської НВК школи-ліцей Мирослава Кочупалова.

Тестування із української мови та літератури на Рівне нщині цьогоріч складають майже тринадцять тисяч випускників. Завдання, переконують вчителі нескладні, якщо учень добре опанував навчальну програму.

Є завдання на декілька рівнів. Завдання першого рівня легкі, далі завдання ускладнюються і далі творче написати твір. Умови твору знають, правила написання також . У школі їх ознайомлювали і багато учнів ходить до репетиторів, - розповіла вчителька Рівне нської гуманітарної гімназії Олена Іванова.

Аби потрапити у приміщення де писатимуть тести, випускники при вході пред'являють усі необхідні документи, інакше на ЗНО не пропустять.

Повинен бути паспорт, сертифікат учасника ЗНО і запрошення-перепустка, яку вони самі повинні роздрукувати у своєму кабінеті. На попередньому ЗНО один учень прийшов без паспорта, а інший запізнився на 13 хвилин і вони були не допущені до тестування, - говорить помічник відповідального за пункт тестування Вадим Люльчик.

На написання тестів саме з української мови та літератури у випускників є три години. Результати будуть відомі 14 червня.
 

Дивіться ще: зрозуміти тих, хто цього потребує: у Рівному навчають жестовій мові (ВІДЕО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber