Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль , в рамках робочого візиту на Костопільщину, відвідав деревообробне підприємство "Свиспан Лімітед". Там він ознайомився з процесом виробництва деревостружкової плити та дізнався про стан реконструкції, що триває на підприємстві.

На костопільському деревообробному підприємстві Віталій Коваль уперше. Для нього та делегації з області та району тут показали як виготовляється деревостружкова плита та ознайомили з основними етапами роботи одного з найбільших виробників ДСП в Україні. Воно забезпечує більше третини ринку потреб українських меблевиків. Тут виготовляють шліфовані та ламіновані ДСП, що споживаються як на теренах нашої держави так і успішно експортуються до Євросоюзу. На сьогодні на підприємстві триває масштабний інвестиційний проект з модернізації виробничих потужностей, який включає і значну екологічну складову.

У минулому році ми встановили систему очистки з сушильних ліній, яка значно покращила екологічну ситуацію в регіоні. Наступним етапом буде встановлення надсучасної технологічної лінії, яка дасть змогу виготовляти продукцію вищої якості із меншою затратою енергоносіїв, збільшить кількість робочих місць та збільшить надходження до бюджету, - повідомляє директорка ТОВ «Свиспан Лімітед» Юлія Федишин.

Очільнику області показали, як працює змінена система з очищення повітря. Це нові сучасні фільтри іноземного виробництва, що працюють в автоматичному режимі та суттєво знизили викиди пилу деревини від сушильного обладнання підприємства. Ще одна потужна система очищення повітря буде встановлена в рамках модернізації виробництва.

Підприємство даного формату показало свою стійкість, стабільність і в період карантину не призупиняли діяльність, не скорочували штат. Дуже важливо, щоб ми в області будували такі підприємства, які стабільно, без перебоїв витримують такі виклики, як карантин у тому числі, - зазначив голова Рівне нської ОДА Віталій Коваль

На виробництвах «Свиспан Лімітед» працює біля тисячі працівників, а завдяки роботі підприємства створено понад 5000 додаткових робочих місць. У найближчих планах розпочати монтаж нової лінії. До монтажу обладнання планують залучати в основному місцеві компанії. А це і нові робочі місця і додаткові надходження до місцевого бюджету.

Читайте також: Для чого зрізали верби у найбільшому парку Рівного?