У парку імені Шевченка перевірили дерева, що росли поблизу дитячих майданчиків та місць відпочинку.

Аварійні вирішили зрізати, аби нікого не наражати на небезпеку. Під ніж пилки потрапили й верби, що росли уздовж каскаду фонтанів. Загалом знести тут планують 36 дерев. Інформує "7 днів". 

Зрізали їх не тому, що вони мені чи ще комусь не до вподоби, – пояснив керівник міського об’єднання парків культури та відпочинку Олексій Хмилецький. – Верби були в дуже поганому стані – середина стовбура м’яка, майже повністю прогнила. А якби таке дерево на когось упало? На цьому місці висадимо інші молоді дерева, але вже не верби. Адже за статистикою у місті під час негоди і сильного вітру, найчастіше падають саме верби й тополі. 

Крім того, в парку зайнялися оздоровленням насаджень, частково позрізали омелу.

І звісно ж використали весняну пору для висадки молодих дерев. Їх є вже більше 400. Це туї, ялини, ялівці, дуби, берези, бузок, катальпи, сосни кримські та інші. Саджанці купували в Костопільському держлісгоспі та розсаднику Луцької міської ради.

Дерева у нас переважно перерослі, тож ми прагнули наповнити середню зону, – ділиться керівник. – Щоб людина, котра гуляє в парку, на рівні очей мала зелень. По деревам роботи вже завершили. Займаємося покосом трави, висадкою квітників. Хотілося б відродити теплицю на господарському подвір’ї. Адже за нормальних умов можна мати власні квіти, посадковий матеріал і не лише для потреб парку, а й реалізувати їх усім охочим. Брати зовсім маленькі деревця і ростити їх до повноцінного саджанця, який потім висаджувати на території парку. Але на це потрібні додаткові кошти, яких парк поки що не має.

Читайте також: у Рівному громадський транспорт ходитиме без перерви