Одним з найулюбленіших ласощів як дітей, так і дорослих вважається шоколадна паста Нутелла. Вона продається в кожному магазині, але коштує недешево. Заощадити можна, приготувавши її в домашніх умовах. При цьому десерт виходить не менш смачним, а для приготування знадобиться мінімум продуктів і зовсім небагато часу.

 Рецепт №1.

Для приготування вам знадобиться:

70 грамів несолоного смаженого арахісу;

3 столових ложки меду;

100 грамів несолодкого шоколаду;

100 грам згущеного молока;

трохи солі.

Приготування:

Помістіть горіхи в електричний подрібнювач і помеліть їх на високій швидкості протягом декількох хвилин. Злегка підсоліть і залиште, щоб сіль вбралася.

На паровій бані розтопіть шоколад. Змішайте його з подрібненими горіхами і з іншими інгредієнтами. Перемішуйте пасту протягом однієї-двох хвилин.

Відзначимо, що шоколад можна замінити какао, використавши його на смак.

Читайте також: Медовик за 15 хвилин: просто та смачно

Ще один рецепт домашньої Нутелли

Він трохи складніше, але смак пасти виходить більш насиченим.

Рецепт №2.

Необхідні продукти:

Три столові ложки какао;

2 яйця;

400 мл молока;

300 г цукру;

півсклянки волоських горіхів;

4 столових ложки борошна;

2 столових ложки вершкового масла;

трохи ваніліну.

Читайте також: Смачний пиріг з капустою на швидку руку

Приготування:

Змішайте яйця, цукор, ванілін і какао і збийте до отримання однорідної маси. Повільно введіть молоко і борошно, так, щоб не було грудочок, додайте олію і помістіть Нутеллу на водяну баню. Відразу після того, як паста закипить, вимкніть вогонь і остудіть, після чого покладіть в масу горіхи і перемішайте

Отриману пасту зберігайте в холодильнику, в доступному для дітей місці. Її можна намазувати на хліб, використовувати в якості крему для торта і тістечок, і просто їсти ложками.