Фото ілюстративне
Рівняни активно обговорюють у соціальних мережах інформацію про новий податок, який треба буде платити при "перекиданні" грошей з картки на картку. Тим часом податкова служба України внесла роз'яснення.

За інформацією деяких ЗМІ, зовсім скоро українцям доведеться платити нові податки. А саме якщо громадянин України отримує гроші на банківську картку, подарунки у вигляді нерухомості, транспортні засоби від людей, які не є близькими родичами, ці доходи потрібно зазначити в податковій декларації та сплатити податок. Це близько 19% за грошові кошти та майже 7% за транспорт чи житло.

Таким чином, мовляв, у країні повністю нівелюється поняття "банківська таємниця".

Та у Державній податковій службі такі зміни спростовують:

"Ніяких нових податків не вводиться!

Інформація про те, що вводиться новий податок і тепер будуть оподатковуватися всі кошти, які надходять на приватні картки, не відповідає дійсності.

Оподаткування здійснюватиметься виключно у випадках, передбачених чинним законодавством.

Звертаємо вашу увагу, що інформація про банківські рахунки звичайних фізичних осіб (які не є ФОПами) може бути надана банком лише:

- за запитом ДПС – щодо наявності банківських рахунків;
- за рішенням суду – про рух коштів чи про будь яку іншу інформацію щодо рахунка.

Отже, якщо ДПС дізнається про номер рахунка фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації по ньому (про рух коштів тощо) зобов’язана звернутися в суд." - йдеться в офіційному повідомлення ДПС.

Читайте також: Названо 172 марки люксових автівок, за які власники мають сплатити податок