Смерть від важкого перебігу ковіду чи халатність лікарів. У Дубенському пологовому будинку померла 20-ти річна жінка на 7-му місяці вагітності. Не вдалося врятувати й дитину. Рідні кажуть, у всьому винні лікарі, які недбало віднеслися до стану хворої. Оскільки, остання перед смертю казала, що їй катастрофічно не вистачає кисню. Лікарі ж стверджують, що вагітна мала супутні патології. Більше подробиць, далі у сюжеті.

Це пані Наталія. Матір 20-ти річної Олени, яка перебуваючи на сьомому місяці вагітності померла у лікарні від коронавірусу. Вона розповідає, що її дочка потрапила у Дубенський пологовий будинок 8 листопада, а в ніч з 16 на 17 число її не стало.

Свекруха Олени каже, що в лікарні дівчину майже не годували, підозрює, що і загалом не надто добре до неї ставилися.

Також рідні кажуть, що Олена скаржилася на нестачу кисню, про що неодноразово повідомляла лікарям та писала про це своїй родині.

Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Олег Вівсянник запевняє, що кисень є в достатній кількості у всіх ковідних закладах області.

У пологовому будинку де лікувалася нині покійна Олена, лікарі розповіли, що в неї були супутні патології, які значно ускладнили перебіг хвороби.

А ось рідні кажуть, що в медичній карті Олени не має жодного запису з діагнозом бронхіальна астма.

Шоковані рідні і тим, що дитину навіть не намагалися рятувати, коли зрозуміли, що Олені вже не допомогти.

Лікарі кажуть, що у пацієнтки був штам дельта, дитина була семимісячна. І врятувати її шансів практично не було.

Згорьовані родичі не мають наміру заявляти у поліцію, тому що дочку, дружину, сестру, племінницю, онучку вже не повернеш. Як і ненароджену дитину. Як жити із цим горем далі, не знають.

Читайте також: 15 років за ґратами: двом жителям Дубровиці суд виніс вирок за вбивство чоловіка