Нагадаємо, у 2018 році двоє 20-річних жителів Дубровиці вбили та покинули в лісі жителя міста Ковель, Волинської області. Пізніше обвинувачені забрали особисті речі та гроші загиблого, а його автомобіль відігнали, облили бензином та підпалили.

Додамо, що в червні цього року суд першої інстанції визнав винними 20-річних жителів Дубровиці, і призначив обвинуваченим покарання – кожному по 10 років позбавлення волі. Крім того, згідно з вироком, засуджені мали сплатити потерпілим понад 200 тисяч гривень матеріальної шкоди та 2,4 мільйона гривень моральної.

Не погодившись із таким рішенням суду прокуратура та потерпілі оскаржили його в апеляційному порядку і просили призначити вбивцям 45-річного чоловіка, батька двох неповнолітніх дітей, більш суворе покарання.

Зрештою, Рівненський апеляційний суд пристав на доводи прокурора, що особливо тяжкі злочини проти життя законослухняного громадянина вчинені з корисливих мотивів і за попередньою змовою особами без внутрішніх моральних гальм, а тому є небезпечними для суспільства, скасував попередній вирок та ухвалив нове рішення. Яким засудив обвинувачених до 15 років позбавлення волі кожного. У частині виплати компенсацій рішення залишилось без змін.

Читайте також: У Рівному знизять суму в платіжках до 50 відсотків завдяки заходам з енергоефективності