Протитанкові рови та зони мінування. Чи очікувати наступ з боку Білорусі? І чи зможе ворог проти рівненським Поліссям?. В обласній адміністрації жителів заспокоюють. Щодня поблизу кордону ведуться роботи для укріплення території. Це і протитанкові рови, і зони мінування. Наразі розпочинаються роботи зі встановлення паркану. Перевірив готовність військових на кордоні з білоруссю і наш Ілля Томашевський.

Це єдиний на Рівненщині міжнародний автомобільний пункт пропуску. Зачинений він був ще кілька років тому через карантин. Так само і пішохідні пункти пропуску. Однак з початку повномасштабного вторгнення контроль в рази посилений.

Також по всій ділянці розташовані мінно-вибухові загородження, мінні шлагбауми та лісові завали.

Обороняють 218 км кордону Рівненської області з республікою білорусь - військовослужбовці Збройних сил, прикордонники, нацгвардійці та тероборона Рівненщини.

В обласній військовій адміністрації регулярно перевіряють ситуацію на кордоні. Віталій Коваль зазначає, що зараз все більш стабілізовано ніж це могло бути на початку повномасштабного вторгнення.

Прикордонники кажуть, що вони постійно відслідковують ситуацію по той бік межі.

Одна із цілей цієї поїздки опрацювання ділянки кордону, яку потрібно підсилити залізобитонним парканом.

Такі захисні споруди почали зводити вже на Волині. Вони більше спрямовані від біженців ніж від ворога. Будуватимуть паркан на Житомирщині та Рівненщині.

Прикордонники розповідають, що поки що ніяких порушників не спостерігалося.

Військові та прикордонники наголошують, що ніяких даних щодо наступу вони не спостерігають. Однак в разі чого готові.

 Читайте також: Ракетний обстріл Рівненщини: що відомо?