Трохи більше 4 500 тисяч закордонних паспортів виготовили на Рівненщині лише за січень. Це вдвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. Фахівці кажуть, люди насторожені ймовірним вторгненням Росії. Роблять документи прозапас. Скільки коштує їх виготовлення, розповість Ольга Данілюк.

Лише за січень 2021 року закордонний паспорт оформили майже 5 тисяч жителів Рівненщини. За рік ця кількість сягнула більше 52 тисяч.

Страх , перед війною. Ні для кого не секрет, що Росія підкрадається до кордонів з Україною. Про ймовірне вторгнення мова йде вже давно. Люди насторожені. Однак, ті хто сьогодні прийшли оформляти паспорти кажуть, виїжджати в разі погіршення ситуації не планують.

Навіть 52-річний Володимир робить паспорт аби разом з дружиною поїхати до дочки в Польщу. Тікати ж, додає, не збирається.

А в Міграційній службі пояснюють, попит на закордонні паспорти зріс через відсутність високооплачуваної роботи в Україні.

Ірина, одна з таких. Жінка саме повернулася в Україну аби хоч трохи побути з рідними. Через 2 місяці, розповідає, знову за кордон.

Попри це, водії міжнародних перевезень скаржаться на відсутність пасажирів у салоні.

Припускає, люди їдуть власним транспортом. Або ж обмежили свої поїздки за кордон. До слова, вартість виготовлення закордонного паспорту з січня цього року, зросла. За терміновий доведеться сплатити - 1 085 гривень, а за звичайний 733.

Читайте також: На Рівненщині дефіцит донорської крові: чому так сталося?