На Рівненщині критично не вистачає донорської крові. Через коронавірус - донорів значно поменшало. Найбільше її потребують онкохворі діти. Волонтери кажуть, такого важкого часу ще не було ніколи. Наразі є потреба у всіх групах крові. Дмитро Тригубець продовжить.

Десята ранку. Рівнянка Олена вирішила дещо змінити плани на день та прийшла здати кров тим, хто її терміново потребує. Для неї це вже не вперше.

Охочих допомогти чимало, однак про дефіцит донорської крові повідомляють з обласної дитячої лікарні. В онковідділенні нові пацієнти: волонтерка Мар'яна Рева каже - такого важкого часу ще не було ніколи.

Найпоширенішою групою крові є перша - її ж найбільше і потребують пацієнти. Однак запевняють необхідність є і у інших. Рекрутер з донорства Олена Засмоліна каже - вчора здати кров прийшли шість десятків охочих, а за потреби можуть приймати і до сотні людей.

Михайло здає кров раз у два місяці, каже для нього це вже як звичка. Зазвичай, йому телефонують рекрутери - коли для цього є необхідність.

Одна із проблем, яка є у обласного центру служби крові - це відсутність альтернативи в регіоні. Якщо раніше здати кров можна було чи не у всіх куточках області - то нині на Рівненщині це єдиний заклад, який постачає її до усіх мед. установ.

Усіх охочих допомогти тут чекають від восьмої ранку і до третьої години дня з понеділка по п'ятницю.

Читайте також: Рівнян закликають здати кров для онкохворих дітей