З початку року це вже третя смерть від цієї недуги.

Відомо, що жінка захворіла 7 березня, за медичною допомогою не зверталась. Через різке погіршення стану родичами 16 березня була викликана карета «швидкої допомоги». Хвору було відразу доставлено у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Рівне нської ЦРЛ. Всі необхідні реанімаційні заходи виявились неефективними та через дві години перебування в лікарні 41-річна жителька Рівне нського району померла. Заключний діагноз: грип А, двобічна вірусна пневмонія.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівне нський обласний лабораторний центр МОЗ України» лабораторно було підтверджено діагноз "грип". При дослідженні матеріалу виявили РНК вірусу грипу А. Хвора не була вакцинована проти грипу.

Дивіться також: у Рівному від кору померла 9-річна дівчинка (ВІДЕО)

За минулий тиждень на грип та інші гострі респіраторні інфекції захворіло 5040 мешканців Рівне нської області, що є практично на рівні попереднього тижня. Серед захворілих 3740 дітей. Впродовж тижня було госпіталізовано 164 хворих, з них 120 дітей.

Епідемічний поріг не перевищений в жодному районі (місті). Найвища захворюваність спостерігається у Рівне нському районі, де захворіло 646 осіб.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber