Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до незаконного заволодіння транспортним засобом. Трактор, який продавав житель Хмельниччини, викрали у Рівному.

57-річний житель міста Славута розмістив оголошення про продаж трактора «ДТЗ-5404К» на одному із сайтів в мережі Інтернет. Вже через лічені години пролунав дзвінок від потенційного покупця, який одразу погодився придбати техніку.

Чоловік повідомив, що проживає на Рівне нщині , тож запропонував перерахувати кошти на банківську карту. Однак власник трактора на такі умови не погодився і зазначив, що гроші забере безпосередньо під час купівлі-продажу.

 За транспортним засобом у Славуту приїхав евакуатор, за яким 57-річний чоловік із дружиною на своєму авто вирушили до Рівного. В обласному центрі «покупець» повідомив, що потрібно під’їхати до одного з медзакладів, де начебто працює його батько, який і віддасть гроші. До того ж зауважив, що варто йти разом із дружиною, аби швидше перерахувати кошти.

Читайте ще: на Сарненщині жінка "придбала" міні-трактор за 85 тисяч гривень

Оскільки це було по 18-тій годині, у медустанові охоронець запевнив, що вже нікого із працівників немає. Коли житель Славути вийшов на вулицю, евакуатора з трактором вже не було.

Чоловік про подію повідомив до поліції. Оперативники встановили, що евакуатор поїхав у напрямку селища Клевань. Під час відпрацювання населеного пункту правоохоронці також орієнтували місцевих жителів у разі наявної будь-якої інформації щодо викраденого транспортного засобу одразу повідомити до поліції.

І вже наступного дня завдяки небайдужості громадськості вдалося встановити розшукуваний трактор. Місцевий мешканець під час збирання грибів виявив його у лісовому масиві.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 289 Кримінального кодексу України тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до злочину.

Трактор поліцейські вилучили та помістили на територію спецмайданчика. Після проведення автотоварознавчої експертизи, транспортний засіб повернуть власнику.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber