Передоплату за доставку міні-трактора та повну його вартість сплатила шахраям 48-річна жителька Сарненського району. Жінку ошукали на 85 із половиною тисяч гривень. Тепер аферистів розшукують поліцейські.

Повідомлення про продаж міні-трактора марки «Xingtai» потерпіла знайшла на сайті безкоштовних оголошень. За вказаним телефоном домовилася із чоловіком про купівлю. Продавець запевнив, що може його доставити, але за умови передоплати за таку послугу. Жителька Сарненщини перерахувала обумовлені п’ять із половиною тисяч гривень і очікувала техніку 15 жовтня, але міні-трактор так і не «доїхав». Поцікавившись наступного дня про причини, їй повідомили, що дещо спізнюються із доставкою, але не варто хвилюватися і для надійності їй запропонували сплатити повну суму. Жінка перерахувала на вказаний рахунок решту 80 тисяч гривень. Після цього абонент уже був поза зоною досяжності.

Читайте також: у Сарнах неповнолітні викрали мотоцикл

За фактом шахрайства слідчі Сарненського відділу поліції розпочали досудове розслідування, в рамках якого встановлюються особи, причетні до вчиненого злочину.

Правоохоронці наголошують громадянам і застерігають від необдуманих вчинків під час здійснення покупок у мережі Інтернет, зокрема, коли за товар необхідно здійснювати передоплату або сплачувати повну вартість. Це стосується, як оголошень від фізичних осіб, так і інтернет-магазинів. І хоч останніх можна перевірити на сайтах за рейтингами чи відгуками, однак і це не може гарантувати безпечної покупки в Інтернеті.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber