Ініціатива спрямована на виховання патріотизму через популяризацію історії та здорового способу життя.

Мультикнига про історичні події, графічні портрети видатних людей, а також історично-пошуковий табір. В такий спосіб планують виховувати патріотизм у молоді. 

Ці компоненти вдало поєднали представники ГО "Фонд молодіжних ініціатив Крила" з Рівне нщини у проекті "Знай наших". Ініціатива перемогла на конкурсі проектів національно-патріотичного виховання та отримала фінансування від держави на реалізацію.

Український музикант, художник, а також співорганізатор проекту Юрій Журавель розповів про інформаційний продукт, що вдалося реалізувати в рамках проекту.

"Зазвичай усі портрети українських діячів намальовані за часів НКВС. Я завжди задумувався, чи вони цікаві для дітей та молоді. Окрім того, у підручниках подані скупі та здебільшого нецікаві відомості про цих людей. Тому й виникла ідея інтерпретувати образи та історію в більш сучасній подачі", - розповів Юрій Журавель.

У рамках проекту виготовлено календар з графічними портретами відомих українців. Вийшла друком мультикнига "Знай наших". В ній зібрані цікаві ілюстровані розповіді про історичні події. Також передбачено виготовлення мобільного додатку, у якому корпоративні герої розповідатимуть цікаві історичні факти.

Окрім того, в рамках проекту функціонував історично-пошуковий табір "Повстанські ночі2. Він присвячений 110-ій річниці з дня народження головнокомандувача УПА "Поліська січ" Тараса Бульби–Боровця.

Читайте ще: "У нас немає національного відбору," - лідер гурту OT VINTA про Євробачення-2019

Відомо, що в рамках проекту понад півсотні учасників проводили дослідницько-пошукові роботи на території Корецького та Березнівського району. Встановлювали місця військових поховань, зокрема вояків УПА, військовополонених та мирного населення під час ІІ Світової війни та впорядковували їх могили. Також фіксували наслідки нацистських каральних операцій по знищенню населених пунктів Рівне нщини.

 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber