Фото ілюстративне
Принаймні саме таку версію розглядають рівненські правоохоронці щодо двох випадків, які сталися в області за останній місяць.

А саме мова про гранати, які кинули у вікно рівненського бізнесмена та березнівського лісника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівне нському підприємцю на дах будинку кинули гранату (ФОТО)

За словами начальника Рівне нського відділу Нацполіції Василя Зелінського, вибух стався на вулиці Степанишина,5, що в обласному центрі. Граната у цей будинок полетіла вдруге, перший раз - у січні 2018 року.

- У будинку була наявна фізична охорона, яка охороняла сам периметр. На сьогоднішній день відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 296 частини 4 – це хуліганство з використанням вибухового пристрою. Розпочаті всі необхідні слідчі дії, висунуті робочі версії, каже Василь Зелінський.

Окрім того, каже головний поліцейський Рівного, аби був позитивний наслідок досудового розслідування потрібна співпраця постраждалої сторони з правоохоронцями.

- Вони повинні все-таки зрозуміти, що мають співпрацювати зі слідством для того, щоб убезпечити себе від подальших таких обставин. Тож рух справи сьогодні залежить від самого потерпілого, наскільки він відкриє своє приватне життя. Особи, які виношують подібні наміри, довго готуються, вивчають шляхи підходу, саму інфраструктуру об’єкта посягання, тому проблематика доволі складна.

Окрім того нещодавно гранату кинули і в будинок пацівника Березнівського лісгоспу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Березнівщині лісничому на подвір`я кинули гранату (ОНОВЛЕНО)

По даному факту відкрите кримінальне провадження,проводиться досудове розслідування, яке кваліфіковане як замах на вбивство вчинене способом небезпечним для життя двох і більше осіб (частина 3 стаття 115).

- Основна версія, яка розглядається у цих двох випадках, – це їх службова діяльність. Останнім часом поліцейські спільно з лісниками активізували роботу проти незаконної вирубки лісів, а саме спільні рейди з лісниками, щоб виявляти подібні злочини. Лісники здебільшого стоять на своїх позиціях, тому цілком можливо, що це спосіб вплинути на них, - каже керівник відділу комунікації Нацполіції в області Антон Крук. - Важливо, щоб службові особи йшли на контакт зі слідством, аби ми могли якісно проводити дослідування.

Нагадаємо, постраждалий Юрій Гапон підозрював, що проти нього діють ті ж люди, які раніше погрожували його колегам.

ПРО НАЙГУЧНІШІ КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ ЦЬОГО РОКУ ДИВІТЬСЯ У ЗАПИСІ ПРОГРАМИ "БЕЗ ЦЕНЗУРИ"

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber