Інцидент трапився сьогодні вночі, 13 травня.

Бойову гранату кинули у будинок лісничого Балашівського лісництва ДП «Березнівський лісгосп» Рівне нського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лише завдяки щасливому збігу обставин обійшлося без жертв, - розповіла речниця обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Горошко.

На місці події працюють правоохоронці. 

Як розповів сам постраждалий Юрій Гапон, цієї ночі сім'ї не було вдома - одружували сина. У літні кухні спала лише мати лісничого, саме вона й почула вибух о 23.30.

- Вона ночувала у літній кухні, почула вибух, вийшла на подвір'я, але нічого не побачила. Сусіди теж почули вибух, кажуть, подумали, що взірвався газовий балон. Вибігли на вулицю, але видно від взриву гранати осколком зачепило вимикач в кімнаті - світло загорілося, тож сусіди й подумали, що всі дома, що все добре, - розповідає Юрій Гапон.

Каже, повернулися з дружиною пів на третю ночі, жінка зайшла в кімнату вимкнути світло і побачила все. Саме в цій кімнаті живе син лісничого з дружиною та дитиною.

- Це щастя, що нікого не було вдома. Якби там були - це була б страшна трагедія, - каже Юрій Гапон.

Правоохоронці провели слідчі дії. За Словами Юрія Гапона, зважаючи, які сліди знайшли - це діють ті ж люди, які раніше погрожували його колегам:

- Це пов'язано з роботою моєю. Це не перший випадок. Два роки тому обстріляли з автомата хату майстра лісу, потім - обстріляли хату другого колеги. А перед тим побили лісника. Це вже четвертий випадок по моєму одному лісництву. Комусь ми перейшли дорогу, думаю, що тим хлопцям, які займаються дубами. Кому конкретно - не знаю. Та може, дерео не варте людського життя. Чи це просто погрози...

Читайте також: правоохоронці розслідують факт замаху на життя судді у Рівному

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber