Американці знімають фільм під назвою "Хлопець із Серник".

Сьогодні, 22 лютого, в селі Серники працює знімальна група із США. Американц готують фільм про єврейського хлопчика, котрий втік від розстрілу серницьких євреїв у лісі, в роки Другої світової війни.

Натану Боброву нині за 80, він мешкає в Ізраїлі. Це вже другий приїзд знімальної групи на Рівне нщину. Сьогодні вони шукали тих людей, хто їздив у Австралію на суд серницького поліцая Іванечка. Проте, із тих свідків вже нікого немає.

Зустрічалися і спілкувалися американці з дітьми свідків, які були в Австралії на суді. Багато цінної інформації розповіла для них Людмила Полюхович - про те, як велися розкопки розстріляних євреїв, як серничани їздили на суд в Австралію.

Її мама, нині покійна Надія Дмитрівна Полюхович, в той період працювала головою Серницької сільської ради, особисто була всі дні на розкопках єврейських поховань, супроводжувала групу серницьких свідків на суд до далекої Австралії. Жінка всі 14 днів перебування групи вела щоденник, де записувала події та власні враження, переживання, які відбувалися кожного дня, прожитого в Австралії. Про це інформує Зарічненська газета "Полісся".

Дивіться також: Крик, сварки та штурханина: на Гощанщині церковний конфлікт

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube