У Гощанському районі тривають перепетії щодо церкви. Частина жителів села Курозвани, вирішили переходити до ПЦУ. Втім священик місцевого храму проти. Сьогодні люди вирішили провести інвентаризацію у церкві. Але батюшка та його прихильники не пускали на територію храму. Як все було, дивіться далі у сюжеті.

У селі Курозвани, Гощанського району точаться перипетії навколо місцевого храму. Люди кажуть, більшість хоче перейти до ПЦУ. Для цього зібрали необхідні підписи.

Настоятель місцевого храму отець Володимир каже, їхні збори були неправомірні. Мовляв, значна частина місцевих мешканців не хоче змінювати юрисдикцію.

Селяни довгий час не розходились. На місце прибула комісія аби провести інвентаризацію у церкві.

До теми: у Гощанському районі тривають перипетії за церкву

Члени комісії просили священика та його прихильників пустити на територію храму для проведення ревізії. Втім ті були невблаганні.

У результаті протистояння мало не дійшло до бійки.

Деякі селяни вирушили до будинку де живе священик. Вирішили не пускати його додому. Мовляв, хата - власність громади.

На місце прибуло чимало поліцейських. Закликали людей не конфліктувати, а церкву вирішили опечатати. Мовляв, до понеділка. Саме тоді отець Володимир пообіцяв пустити у храм комісію для проведення ревізії. До того часу святиня буде зачинена. Не проводитимуть і недільну службу. 

 

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube