РАЕС
Згідно з договором для Рівненської АЕС було відвантажено два ряди робочих лопаток 5 ступеня низького тиску з титанового сплаву до турбіни К-1000-60/3000 та вже проводиться пакування під відвантаження третього ряду. Повідомляють на сайті РАЕС.

Восени минулого року на турбогенераторі ТГ-6 Рівне нської АЕС було замінено 368 лопаток (перший комплект) 5-го ступеня ротора низького тиску РНТ-4 Нові робочі лопатки харківського виробництва вирізняються високою стійкістю і міцністю, адже виготовлені з удосконаленого титанового сплаву ВТ-6. Використання цього матеріалу підвищить надійність роботи турбіни та збільшить час напрацювання робочих лопаток до 160 тисяч годин. До того ж, розроблена оригінальна конструкція лопаток забезпечує скорочення часу монтажу та зменшення тривалості ремонту блоку.

Наразі на Турбоатомі продовжуються роботи з виготовлення лопаток з титанового сплаву до турбіни К-1000-60/3000 для Рівне нської АЕС, а саме четвертого ряду лопаток.

«Їх відвантаження на Рівне нську АЕС заплановано на квітень 2020 року. Всього на турбіні енергоблоку №4 РАЕС буде реалізовано проєкт із заміни усіх 736 лопаток», - повідомляє прес-центр Турбоатома.

Варто відзначити, НАЕК «Енергоатом» та АТ «Турбоатом» активно співпрацюють у напрямку модернізації та осучаснення турбін енергоблоків-мільйонників в рамках Програми модернізації обладнання чотирьох українських АЕС.

В період 2020-2024 рр. передбачається модернізація проточних частин циліндрів турбін потужністю 220 МВт і 1000 МВт та заміна восьми конденсаторів турбін енергоблоків АЕС, зокрема на усіх енергоблоках Рівне нської АЕС. Модернізація із заміною робочих лопаток дозволяє підвищити потужність турбіни, її економічність та проводиться у рамках програми імпортозаміщення.

Читайте також: Підприємства ЖКГ Рівне нщини перейшли на особливий режим роботи