Уроки в автобусі. Незвичний навчальний простір облаштували в Привільненській ОТГ. Старий та пошарпаний автобус перетворився у яскравий навчальний клас. Його вже облюбували вихованці Нової української школи. На таких уроках діти сидять не за партами, а на м'яких диванчиках.

Діти вдягаються, беруть з собою підручники та прямують на вулицю. Саме так сьогодні розпочався урок у першокласників Привільненської ЗОШ. Адже там, на подвір'ї школи розташований незвичний навчальний клас. Це старий шкільний автобус, який переобладнали в освітній простір.

Дивіться ще: нові робочі місця, платний в'їзд та служба охорони: Нобельський природний парк змінить життя поліщуків (ВІДЕО)

Всередині автобус повністю облаштований для навчання: зручні місця для сидіння, навчальна креативна дошка, кімнатні рослини, куточок читача та багато інших інноваційних цікавинок. Окрім того, тут живе улюблениця всієї школи - кролиця Лорі. В сонячний день у цьому класі навчають учнів будь-якого віку. Втім найбільше його "облюбували" - першокласники. Тут вони, найчастіше, займаються літературним читанням.

Ззовні автобус зеленого кольору з різноманітними яскравими квітами. Втім таким він був не завжди. Транспортний засіб у сільській раді збирались здати на металобрухт, адже він як три роки не використовувався.

Директор школи каже, це не просто навчальний клас. Додає, це простір для підтримки соціальних проектів учнівського самоврядування. Вже як два тижні молодь проводить тут свої заняття в позакласний час. А тепер, вирішили проводити тут навчальні заняття і для учнів. 

Незвичний навчальний простір на території школи створили в межах проекту "Територія свободи". Саме таким класом автори хочуть привернути увагу педагогів до нових форматів проведення уроків, а для дітей зробити навчання цікавим та різноманітним.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber