Мер з громадою - таку ініціативу запустив очільник Рівного Олександр Третяк. Таке ноу-хау керівник нашого міста запровадив, аби ще більше дізнатися про те, що хвилює рівнян та які питання, вони вважають першочерговими для вирішення. Першими, до кого завітав Олександр Третяк, стали мешкакнці мікрорайону Золотіїв. Поговорили, про проблемні питання та обмінялися теплими словами. Втім наш Павло Невесенко побачив цю зустріч дещо під іншим кутом. І зафіксував найяскравіші моменти.

Олександр Третяк приїжджає з гарним настроєм до мешканців Золотіїва у місцево бібліотеку. І хоч у п'ятницю заклад вихідний, втім для благого діла туди зійшлися активні жителі району. Головне на таких зустрічах сконцентрувати увагу та вдало дати старт.

Одним з найбільш проблемних питань для Золотіїва є громадський транспорт. Зі слів мешканців, маршрутки рідко заїжджають у їхній район, бо для перевізників Золотіїв є нерентабельним. Присутні почали гадати, як можна вирішити питання.

Питання транспорту нині найбільш гостро стоїть у всьому місті. У цьому присутніх запевнив міській голова Рівного Олександр Третяк.

І майже відразу приходить геніальна ідеї вирішення транспортної проблеми.

Транспорт, транспортом, але і про благоустрій не варто забувати. Мешканці розповідають, у Золотіїві інфраструктура у занедбаному стані, тротуарів майже немає, а через підприємства в мікрорайоні дуже шумно.

А ще мешканці нарікають на ЖЕК, який рідко прибирає у мікрорайоні. Усі ці нюанси роблять життя людей у Золотіїві нестерпним.

Олександр Третяк розповідає про ОСББ, а також про об'єднанння власників будинків у приватних секторах. Адже на його думку лише спільними зусиллями можна подолати усі проблеми.

Майже у аварійному стані знаходяться і малоквартирні житлові будинки у Золотіїві.

Скористатися муніципальною програмою, аби перекрити дах у будинку мешканцям складно, адже власників квартири дуже мало і навіть співфінансування з містом 70:30 буде для них непідйомним. Олександр Третяк розповідає людям про управлінські компанії і тут приходить ще одна непогана ідея.

Не менш важливою є медична сфера для Золотіїва. Люди хочуть, аби тут відкрили амбулаторії, або хоча б аптеку.

Усі проблеми варнто вирішувати через об'єднання. Ініціативу за словами Олександра Третяка мають проявляти самі мешканці Золотіїва.

Усі проблемні питання Золотіїва помічники Олександра Третяка зафіксували, а сам очільник пообіцяв - по можливості усе будуть вирішувати.

Загалом же зустріччю, як і Олександр Третяк, так і мешканці Золотіїва залишились задоволеними.

Сподіваємося, що ці слова не залишаться просто словами і місцева влада таки виконуватиме обіцянки дані на подібних зустрічах. В міськраді ж анонсували в рамках проекту Мер з Громадою, Олександр Третяк зустрінеться з жителями усіх мікрорайонів міста.

Читайте також: "Сьогодні пан, завтра пропав" - у Рівному волонтери годують гарячими обідами потребуючих