Фото ілюстративне
Із початку спалаху на Рівненщині на COVID-19 захворіли 32 медичних працівників.

Значна частина тих, у кого на Рівне нщиі виявляють COVID-19, це медичні працівники. Саме вони найчастіше контактують із хворими й піддаються ризику.

Зокрема, лише вранці 14 квітня стало відомо про виявлений коронавірус у трьох медиків Рівне нської обласної клінічної лікарні, а також трьох зі Здолбунівщини. А саме - інфіковані працівниці пологового відділення Здолбунівської ЦРЛ: медсестра дитяча з с.Здовбиці і дві молодші медичні сестри з м.Здолбунів.

Окрім того про інфіковану молодшу медичну сестру пологового відділення у Здолбунівській ЦРЛ виявили 12 квітня. Вона контактувала із вагітною, у якої теж підтвердився коронавірус.

- Медперсонал є найбільш вразливим під час епідемій. Це проблема для всіх країн світу. Коли медик спілкується з рідними, він так само може заразити колег на роботі. По Здолбунову – яскравий приклад, коли хворий з однією недугою може заразити інших, - каже головний санітарний лікар Рівне нщини Роман Сафонов.

У лікаря та медичних сестер відділення інтенсивної терапії Рівне нської обласної клінічної лікарні діагностовано COVID-19. Саме тому відділення зачинене на дезінфекції, а працівники й фактично відділення перенесене на базу ЛОР-відділення.

Загалом в області 32 медичних працівника, які захворіли на COVID-19.

Найбільше їх у обласній клінічні лікарні – 16 чоловік, далі йде Сарненська ЦРЛ – 11 працівників та Здолбунівська ЦРЛ – 4. Також один випадок інфікування виявлений у сімейної лікарки ЦПМСД «Північний» Рівного. Це 3 лікарі, 15 медсестер та 14 молодших медсестер.

Усього медикам зроблено вже 123 дослідження ПЛР-методом. Іще 50 зразків у роботі.

Читайте також: Що отримують для захисту медики у містах Рівне нщини?