Засоби захисту закуповують за бюджетні кошти, а також за допомогою волонтерів. Рівненчани активно долучаються до збору коштів для підтримки медиків.

У громадах Рівне нщини активно долучаються до допомоги медикам. Адже, медичні працівники перші, хто приймає на себе удар пандемії.

Так, працівники виконавчого комітету Вараської міської ради зібрали майже 37 тисяч гривень і на ці кошти закупили 84 багаторазових захисних комбінезонів для медиків міста.

30 костюмів передали сімейним лікарям КНП "Вараський центр первинної медичної допомоги", а 54 - медикам екстренної швидкої медичної допомоги.

Матеріал, з якого виготовлено ці комбінезони, забезпечує високий рівень захисту від контакту з шкідливими речовинами.

Працівники Радивилівської міської ради перерахували свій одноденний заробіток на засоби індивідуального захисту місцевим лікарям. Зібрані 20 000 гривень пішли на медичні маски, рукавиці та антисептики.

На благодійний рахунок комунального некомерційного підприємства «Радивилівська районна лікарня» для того, аби медичні працівники були забезпечені всіма необхідними первинними засобами індивідуального захисту, свій одноденний заробіток переказали і працівники загальноосвітніх закладів та дитсадків, бібліотек й закладів культури Радивилівської ОТГ.

Вже було перераховано 130 919 гривень. Ця сума не остаточна, бо кошти продовжують надходити.

Депутати Острозької міської ради, посадові особи виконавчого комітету та небайдужі мешканці ОТГ зібрали кошти та закупили 10 багаторазових захисних костюмів для медпрацівників Острозької підстанції екстренної (швидкої) медичної допомоги.

Також у громаді відкрито благодійний рахунок для допомоги працівникам інфекційного відділення Острозької ЦРЛ, повідомляє ULEAD Рівне нський регіональний офіс.

Читайте також: Як громади Рівне нщини дбають про медиків