Більше 15 років - без світла. Мешканці села Уїздці Здолбунівського району скаржаться - живуть наче на краю цивілізації: про асфальтовану дорогу тільки й мріють, і вуличного освітлення - нема. Хоча ліхтарі висять і мережі замінили на нові. Кажуть - сільській владі на їхні проблеми байдуже. В кого шукати допомоги і що робити селянам - дивіться далі.

Пану Миколі - 75 років. Каже, часто відчуває себе в`язнем вулиці, на якій живе. Мало того, каже, що дорога - суцільне місиво, то ще й ввечері тут - хоч в око стрель.

Тож увечері із хати - ні ногою. А якщо і виходять люди - то лиш за нагальної потреби і у супроводі.

Жителі Уїздців розповідають, мережі на їхній вулиці замінили в 90-х роках. Люди кажуть, два роки ліхтарі посвітили, а після того, як перегоріли - ніхто і пальцем об палець не вдарив, щоб їх замінити.

Люди кажуть, не треба їм, щоб ліхтарі на кожному стовпі горіли, хоча б через дві-три опори. Так вже стомилися пороги до сільського голови оббивати і свою думку доводити. Нам же сільський голова Олександр Стернійчук каже

Хоч встановлення вуличного освітлення - виключно повноваження сільської ради, кажуть в Здолбунівській райдержадміністрації, але в районі фінансово підтримують такі ініціативи звісно, якщо вони є. Голова РДА показує список сіл, де робитимуть вуличне освітлення.

Переповідаємо почуте голові сільської ради Олександру Стернійчуку, та він віри не йме.

Сільський голова та депутати - ті люди, які вирішують, що і як змінюватиметься в населеному пункті. Їхні посади - виборні. І обирають їх - жителі території сільської ради. Тож мають право вимагати поліпшень і звіту про виконану роботу. Олександр Стернійчук - на посаді - з 2002 року. Отже - третій термін поспіль. Чи бачили очі, що купували - питання, на яке мають відповісти люди. І чи обиратимуть так і надалі - також питання до жителів.

Дивіться також: Пасивність голови чи байдужість селян: чому на Здолбунівщині не ліквідовують стихійне сміттєзвалище (ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber