Фото ілюстративне
Викинуті на призволяще! Новорічні свята вже майже закінчились і люди почали нести на смітники живі ялинки та сосни, які прикрашали їхні будинки. Куди ж можна подіти новорічне дерево рівнянам аби після використання воно принесло користь, дізнавалися наші журналісти.

 Відслужила і на смітник. На новорічно-різдвяні свята майже кожну домівку прикрашає ось таке вічно зелене дерево. Хтось надає перевагу штучним ялинкам, дехто живим, також наряджають сосни. Остання і красувалася у дівчини Лілі. Каже, без головного атрибуту свято не може бути - це сімейна традиція.

Та після свят доля в усіх зелених дерев майже однакова - на смітник. Головний атрибут Лілі відправляється туди ж. Дівчина сподівається, що комунальники сосну заберуть. Натомість у місті уже чимало дерев можна побачити біля сміттєвих контейнерів, саме там їх і просять залишати працівники КАТП-1728. Адже звідти їх забиратимуть машини комунального підприємства для подальшої переробки.

Ялинки для переробки забиратимуть до кінця місяця біля усіх контейнерів по всьому місту. Також після свят розберуть і центральну ялинку - гілки з неї перероблять на щепу, а з стовбура, якщо буде можливість - зроблять лавки. Якщо ж ви проживаєте у приватному будинку чи не хочете віддавати дерево на переробку є наступні альтернативи.

Приміром у Німеччині із ялинок роблять ножі для масла, а у Варшаві використовують для електроенергії. Та у нас таких можливостей поки немає, тому екологи радять краще купувати штучну ялинку або ж у горщику.

Читайте ще: 

Марафон змін: що варто очікувати рівнянам від електронної медицини