Фото ілюстративне
В прямому ефірі на телеканалі Рівне 1 розглядали питання, які стосуються реформи медицини в 2019 році.

У програмі "Без цензури"  головний лікар ЦПМСД "Північний" Андрій Пароля розповів про електронні нововведення в медицині, які чекають на рівнян в новому році. 

Відомо, що в 2018 році розпочалася реформа медицини первинної ланки охорони здоров'я, яка буде продовжуватися й в 2019. Також з 1 липня розпочнеться реформування вторинної допомоги. 

Протягом першого півріччя нового року планується запуск трьох нових електронних елементів, а саме введення електронних рецептів, електронної медичної картки та електронного лікарняного листка

До відома жителів області, введення електронної картки не буде швидки процесом. Впроваджуватися це нововведення буде поступово, адже усю інформацію із карток треба буде перенести в електронну базу. 

За словами Андрія Паролі до першого квітня планують запустити електронний лікарняний листок та рецепт. Це є необхідним, адже електронний рецепт є складовою електронної медичної картки, яку будуть мати пацієнти. 

Електронний лікарняний дасть можливість в першу чергу боротися із "липовими лікарнями", які часто видають "хворим пацієнтам". Крім того, роботодавець зможе побачити інформацію про перебіг лікування свого працівника у кабінеті підприємства. 

Електронний рецепт у свою чергу дасть можливість контролювати призначення ліків. Крім того буде можливість відслідкувати кількість захворювань та необіхдіні ліки для лікування тих чи інших хвороб. 

Тим рівнянам, які не уклали декларації, радять зробити це до 1 липня.

Читайте ще: 

В Рівне нській області запровадять телемедицину