Сьогодні іменини у Анастасії, Георгія, Івана, Леонтія, Макара, Миколи, Петра та Тимофія.

АНАСТАСІЯ 

Жіночий варіант чоловічого імені Анастасій (Анастас). Значення імені Анастасія: повернута до життя, воскресіння, відроджена, воскресла, що воскрешає, повстала, відроджена до життя.

Зазвичай Анастасія – натура суперечлива і складна. Дуже рухлива, володіє швидкою реакцією, не може всидіти на місці. Анастасія – витонченість, втілення чарівності, обережності, мінливості настрою, готовності до відчуження або любові. Її відрізняє безпомилкова інтуїція і тонкий душевний настрій. Анастасія здатна передбачати події, володіє потужним аналітичним розумом. Але є одна біда – часто вона холодна і лінива. Анастасію не цікавлять чужі проблеми і прикрощі, вона зайнята собою і близькими їй людьми.

Характеристика імені Анастасія – мрійниця, високо літає жінка, загальна улюблениця. Їй на роду написано бути найрозумнішою, найкрасивішою, самою ніжною. Це працьовита, обачна і врівноважена особистість. Її легко можна образити і обдурити, так як вона беззахисна перед хитрими людьми. Анастасія добре пристосовується. Її не зламають негаразди, так як вона зможе адаптуватися до життєвих обставин.

ПРИВІТАННЯ

Хай Настю нашу, ангел вберігає,
І в усьому, завжди, їй допомагає!
Хай тобі Господь із неба,
Додає усе що треба.
Щоб добре серце мала,
І усім допомагала,
Розцвітала, багатіла,
І з роками молоділа.
Друзі щоб добра бажали,
На роботі поважали,
Щоби жити було мило,
Щоб завжди була щаслива!

ГЕОГРІЙ 

Ім’я Георгій означає «землероб». Маленький Жора зазвичай зростає нетовариським, потайним дитиною. І це не тому, що йому подобається грати одному. Хлопчик такий сором’язливий, що не може зважитись попроситися в гру до хлопців. Якщо ж він увійде в колектив, то часто стає хранителем таємниць хлопчаків. Секрети друзів Георгій не відкриє ні дорослим, ні ровесникам. Доброзичливий і добродушний хлопчик з віком має все більше друзів, незважаючи на свою скромність.

Навіть дорослий Георгій тримається насторожено з незнайомими людьми. А ось у своїй компанії він відкритий і товариський, любить жартувати і веселитися. При цьому чоловік не ображається на жарти, не злопам’ятний.

Згідно характеристиці імені Георгій, чоловік з таким ім’ям, як правило, дуже відповідальний. Він старанний, акуратний, докладає всі свої сили і знання, щоб вчасно виконати доручену йому завдання.

Деякі особливості характеру Георгія залежать від часу, коли він з’явився на світло.

Так, «весняний» Георгій часто буває прекрасним оратором, який своїми словами може переконати кожної людини. Георгій, народжений влітку, теж володіє даром слова. Крім того, для нього характерна поступливість, уміння йти на компроміс. З «осінніх» Георгієв найчастіше виходять талановиті керівники великих колективів. Вони здатні реально оцінювати свої сили, представляти життєві цілі. Народжені взимку Георгія, як правило, бувають педантичними, обов’язковими. У них ідеально розвинене почуття міри в усьому.

ПРИВІТАННЯ

Георгій брат, з Днем Ангела тебе!
Нехай все трапляється — як писано, як краще!
Нехай ніколи не гасне в серці три вогні —
Любові, удачі, вірності і в холоднечі,
І в спеку, і в сильні вітру, в мороз!
І нехай все краще прийде до тебе, ти чекай!
Нехай ніколи не буде приводу для сліз,
І ніколи не буде слабкості в дорозі!

ІВАН

Ім’я Іван має древньоєврейське походження та означає «Милість Божа». У хлопчиках з таким іменем сплелися найрізноманітніші риси характеру: то вони добрі й слухняні, то враз стають розбишакуватими бешкетниками.

Друзі цінують Івана за надійність, силу волі та вміння прощати. Якщо Іван береться до справи, то неодмінно доведе її до кінця.

Іванів характер гнучкий, мов пластилін. Він запросто може потрапити в погану компанію, й з такою ж легкістю стати кращим учнем школи. Тож батьки мають добре постаратися, аби скерувати здібності Івана в правильне русло.

Зовсім не боїться труднощів. Стиснувши зуби міцніше, добивається свого за будь-яку ціну. До мети Іван йде напролом. З задоволенням візьметься навіть за найважчу роботу, тому визначити найсприятливіші сфери діяльності для Івана складно. Він може знайти себе в ролі директора, актора, слюсаря і навіть домогосподарки.

Природні лінощі і надмірна доброта частенько заважають Іванові будувати стосунки з протилежною статтю. Найкраще Іванові підійде дружина-лідер, яка все вирішить за нього. Близькі люди в захваті від спілкування з Іваном, адже зазвичай власник імені розумний, всебічно розвинутий, обачний, вміє слухати і чути співрозмовника.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

ЛЕОНТІЙ

Чоловіче ім'я Леонтій (у церковному написанні іноді використовується також варіант Леонт) є одним з багатьох, які мають в корені грецьке слово "леон", що означає "лев.

Ім'я Леонтій наділяє свого власника активною життєвою позицією, силою волі, працьовитістю і обов'язковістю. Це природжений керівник і лідер, який вміє згуртовувати і надихати людей, швидко реагує на екстремальні життєві ситуації, інтелектуально розвинений, завжди знає, чого хоче добитися в житті.

У дитячому віці Леонтій є акуратним, тихим, серйозним хлопчиком. Він у всьому проявляє впертість, вимагаючи, щоб батьки з малих років рахувалися з його думкою. При цьому виховувати його легко, адже маленький володар цього імені рано стає самостійним, обов'язковим, йому не потрібно нагадувати про уроки та гуртки, він чудово може розпланувати свій день, ніж показує, що краще до нього ставиться не як до дитини, а як до повноцінного члену суспільства.

Дорослий Леонтій — надійний, працьовитий, грунтовний у всіх справах. Він не надто розташований до спілкування, воліє спокійну обстановку і самотність, але при необхідності цілком комунікабельний, приємний, часто заводить друзів з кола вигідних йому людей.

Дорослий Леонтій — надійний, працьовитий, грунтовний у всіх справах. Він не надто розташований до спілкування, воліє спокійну обстановку і самотність, але при необхідності цілком комунікабельний, приємний, часто заводить друзів з кола вигідних йому людей.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих.

МАКАР

Ім’я Макар означає «благословенний», «блаженний», «щасливий». Маленький Макар – примхливий хлопчик з нестійким характером. Він товариський, добродушний і відповідальний дитина, у нього багато знайомих і друзів. Макар завжди домагається того, чого хоче, так як він цілеспрямований і працьовитий. Макар від природи обдарований і талановитий, але дуже часто він розтрачує свої здібності даремно. У школі Макар вчиться добре, батькам особливих турбот не доставляє. По закінченні школи він точно знає, ким хоче бути, тому що вибирає ту спеціальність, яка йому цікава, і в якій він розбирається.

Характеристика імені Макар говорить про те, що він володіє нестандартним мисленням, може знаходити вихід із будь-якої життєвої ситуації, не піддається впливу інших людей, завжди відстоює свою точку зору. У конфліктних ситуаціях Макар дипломатичний і урівноважений. Тільки сильний стрес може стати причиною того, що він прилюдно проявить свої емоції.

Макар завжди вважає, що він все знає краще за всіх, але при цьому йому вистачає такту не нав’язувати оточуючим особиста думка. У компанії він не намагається звернути на себе увагу, але його внутрішня енергія притягує до нього людей і заряджає всіх позитивом. Макар – цінний і вірний друг, він завжди допоможе тому, хто опинився в біді. І словом, і ділом візьме активну участь у вирішенні проблем свого товариша.

ПРИВІТАННЯ

Свят у світі є багато.
Іменини - також свято -
Наймиліше від усіх:
Подарунки і пиріг -
Все Макар, усе - для тебе.
Зазирає янгол з неба
На твоє веселе свято
Й ніби хоче нагадати,
Що святий у тебе є
На ім'я, як і твоє.
Він тебе оберігає,
Любить і застерігає:
Любим будь і людям й Богу,
Не цурайсь свого святого -
Й кожен свій день іменин
Відсвяткуй разом із ним.

МИКОЛА

Ім’я Микола складається з двох давньогрецьких слів: «nicos» – «переможець, перемога» і «laos» – «народ». Тобто значення імені Микола можна розшифрувати як «переможець народів».

Маленький Микола здоровий і міцний хлопець, який рідко хворіє і мало вередує. Він не створює проблем своїм батькам і, можливо, тому вони приділяють йому недостатньо уваги, вважаючи, що і так все добре. У школі Микола непогано вчиться, прагне до всього доходити своїм розумом, має репутацію працездатного і працьовитої людини.

У дорослому віці Микола легко сходиться з людьми, так як він дружелюбний і простий у спілкуванні. Але якщо йому вдасться домогтися керівній посаді, то з Миколая може вийти жорсткий і агресивний начальник.

Характеристика імені Микола говорить про те, що це замкнута людина, який нікого не пускає у свій внутрішній світ, тому оточуючим залишається задовольнятися його зовнішньої товариськістю і дружелюбністю.

ПРИВІТАННЯ

У Миколи нині свято,
Друзів прибуло багато.
Квіти є і подарунки,
І обійми, й поцілунки.
Але головне у тому,
Щоб й надалі цьому дому
Посміхалась Доля щиро,
Щоб жили Надія й Віра,
І Любов, розправивши крила,
Кожне серце тут зігріла.

ПЕТРО 

Ім’я Петро означає «камінь», «скеля». У дитинстві Петрик дивує дорослих своєю великою допитливістю. Напевно, немає нічого такого, що було б хлопчикові нецікаво. Це класичний приклад маленького «чомучки». Можливо, саме тому Петя з задоволенням навчається, радуючи батьків хорошими оцінками. Досить часто хлопчик, що носить таке ім’я, демонструє музичні здібності, гарний голос. Він може чудово вчитися у музичній школі.

Подорослішав Петро часто дивує близьких та оточуючих людей своїм суперечливим характером. У ньому поєднуються такі, на перший погляд, протилежні риси характеру, як цинізм і вразливість, прямолінійність і м’якість, довірливість і замкнутість.

Згідно характеристиці імені Петро, у чоловіка з цим ім’ям дуже розвинене самолюбство. Він прагне бути першим у всьому – в навчанні, роботі, серед друзів. Якщо самолюбство не досягає величезних розмірів, чоловік досягає багато чого в житті. В іншому ж разі, воно може привести його до повного занепаду всіх справ.

Як правило, Петро дуже чутливо сприймає відносини з оточуючими. Навіть невелика образа залишається в його пам’яті надовго, принісши йому розчарування і гіркоту. Цим пояснюється його удавана цинічність, з допомогою якої він захищається від душевного болю.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я Петро – тверде, мов скеля,
На якій твій покровитель збудував,
Христову церкву, що стоїть віками,
І за яку він до кінця стояв.
Тож будь також завжди рішучий,
Щоб ангел тебе надихав,
У всіх ділах і добрих починаннях,
Завжди тобі допомагав.
Живи з любов'ю до людей,
І ця любов тобі воздасться,
Здоров'ям, радістю душі,
Роками довгими віддастся!

ТИМОФІЙ

Ім’я Тимофій означає «почитає Бога». Маленький Тимоша, як правило, не доставляє клопоту батькам. Він досить самостійний дитина, який у всьому слухається старших. Хлопчик щиро не розуміє, чому інші діти поводяться шумно, бігають і кричать без причини. Тимофій більше любить спілкуватися з мамою, старшими братами і сестрами. Він залежить від їхньої думки, шукає у них підтримки та поради.

Зазвичай Тимофій виділяється серед інших своєю чарівністю, гострим розумом. Нерідко чоловік з таким ім’ям по-справжньому красивий. Крім того, він часто буває творчою особистістю, що дуже приваблює людей. Всі ці якості сприяють тому, що у Тіми, як правило, багато друзів. Але не з усіма він заводить близькі стосунки. Для нього більш природно мати декількох близьких друзів, в компанії яких він почуває себе невимушено і легко. Рідко можна побачити у Тимофія невдоволення і роздратування. Зазвичай це пояснюється розумінням, що всі люди різні, зі своїми недоліками і особливостями.

Згідно характеристиці імені Тимофій, чоловік з таким ім’ям досить самолюбство. В залежності від виховання та укладу життя його самолюбство може мати різні прояви. Він ніколи не стане висловлювати своє невдоволення при сварці. Але, при цьому, іноді може затаїти злобу надовго. Від такого стану можуть постраждати його близькі люди, на яких він здатний зганяти своє невдоволення іншими.

ПРИВІТАННЯ

Сильний, мужній і простий,
Одним словом – молодий!
Ти найкращий у нас в світі,
Просто чудо – ти такий!
Тимофій, тебе вітаєм,
З днем Ангела твоїм,
І тобі одне бажаєм –
Будь завжди ти золотим!