Рись, яка гуляла Житомиром, вже у Рівному. Її привезли і помістили у зоопарк. У Рівному вже майже освоївся. Як виглядає тварина та чи залишиться житомирський самець Борька у Рівному, дивіться далі у сюжеті.

Рись бігає з одного кінця клітки у інший. Її напередодні привезли з міста Житомир. Там вона розгулювала місцевим гідропарком. Хижака виловили та відвезли до міського центру захисту тварин. Ветеринари виявили у рисі перелом правої передньої лапи. Надали відповідну допомогу і через декілька днів транспортували у рівненський зоопарк.

Це дорослий самець. Орієнтовно йому 3 роки. У Житомирі його прозвали Борькою. Найвірогідніше тварину з народження утримували у неволі. Вона мало рухалась, тому звикнути до життя у природних умовах вже не зможе.

Дана тварина занесена до Червоної книги України. На території Полісся цих хижаків лишилось менше сотні. Найбільше їх мешкає у Чорнобильській зоні, де мало людей.

У Рівне нському зоопарку тварина пробуде місяць. А саме карантинний період. Тут їй зроблять всі необхідні щеплення. Швидше за все, її власник не з'явиться. Боятиметься кримінальної відповідальності.

Через місяць хижака віддадуть у якийсь зоопарк України. А можливо він залишиться й у рівненському. Адже тут є пара рисів. Керівництво місцевого звіринцю розглядає можливість заміни свого самця на житомирського Борю.

Дивіться також: 

У Рівне нській лабораторії показали, як перевіряються продукти на якість (ВІДЕО)