Сім годин 13 хвилин - саме стільки тривала сесія міської ради Рівного. Сьогодні міські обранці розприділяли бюджет на цілий рік. Було чимало дискусій і суперечок. На що виділили кошти, а кого залишили за бортом та про піар міської влади далі розповість Павло Невесенко.

Більше семи годин тривало засідання сесії міськради. Адже сьогодні депутати ділили бюджет міста. Хоча розпочиналось уче доволі непогано. Працівник піар служби партії ЄС чемно привітався з журналістами, депутатка Наталія Майорова теж зустріла нас з посмішкою. Не пасла задніх і Катерина Марчук, вона теж любить об'єктив нашої камери. Олександр Третяк привітався з Мар'яном Годою, відбив кулачки з хлопцями-операторами. І почалося. Дискусію викликало виділення грошей на будівництво дитсадка по вулиці Євгена Коновальця. Депутати Рівнеради підтримали виділення 32-ох з половиною мільйонів гривень на дитсадок. Однак з важливим обмеженням. Міські обранці вирішили переказувати гроші тільки після додаткового погодження бюджетної комісії, коли надійде усе фінансування з державного фонду регіонального розвитку. Через- це об’єкт можуть не встигнути добудувати до зими.

Потому Віталій Коваль, сказав, що двері його кабінету як голови Рівненської облдержадміністрації відкриті для всіх депутатів, в тому числі і Володимира Валявки.

Виділили депутати і кошти на будівництво стадіону авангард та погодили виставлення на аукціон 8 гектарів землі по вулиці Костромській. На ній футбольний клуб «Верес» будуватиме свою базу для тренувань. А ось кошти на очистку Басівкутського озера, а саме виконання першої черги робіт сьогодні депутати не дали. Ціна питання 8 мільйонів гривень.

Чимало суперечок точилося перед голосуванням за створення муніципальноїх варти у Рівному. Депутати були єдині у створенні цієї структури, втім деякі з депутатів просили відкласти на доопрацювання даний проект, адже було чимало юридичних прогали у положенні про муніципальну варту.

Втім депутати таки проголосували за створення муніципальної варти, а усі корегування будуть проводити впродовж місяця.

Також депутати Рівненської міської ради внесли зміни до Муніципальної програми сталого розвитку. Хоча представники будинків ОСББ просили не голосувати за це. А ось піар міської ради і депутатів рівнянам цьогоріч обійдеться у понад мільйон гривень. Ці гроші підуть на створення телевізійних та радіопрограм з метою висвітлення діяльності Рівненської міської ради та її виконавчого комітету. Депутат Святослав Клічук вирішив не підтримувати таке рішення.

Начальниці відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Рівнеради запевнила зміни до Міської програми розвитку інформаційного простору необхідні.

На що Святослав Клічук взагалі розкритикував роботу інформаційно-аналітичного відділу Рівнеради.

Підтримав дане питання і екс-очільник Рівного Володимир Хомко, втім зауважив, що він минулого року на такі ж послуги виділив значно менше коштів.

Ось так і виходить, грошей на очистку Басівкутського озера немає, в бюджеті не знайшлося коштів на облаштування дворових та спортивних майданчиків. Прохання голів ОСББ не підтримали, а ось на піар міської ради та висвітлення її діяльності так будь ласка.

Читайте також: У центрі Рівного продовжується боротьба за землю