Демидівська, Бокіймівська, Боремельська та Вовковиївська сільські ради Рівненської області вирішили разом боротися зі стихійними сміттєзвалищами.

 Вчора, 27 грудня, в смт Демидівці відбулось підписання договору міжмуніципального співробітництва у формі реалізації спільного проекту «Створення комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами у Демидівській селищній раді, Бокіймівській, Боремельській та Вовковиївській сільських радах Рівне нської області». Таким чином вигоду від реалізації договору зможуть отримати жителі трьох ОТГ та однієї сільської ради, а це 48 населених пунктів трьох районів області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Децентралізаційний марафон України: чи виграє той, хто стартував перший?

 Проект має на меті поліпшення екологічної безпеки шляхом ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, розташованих на території суб’єктів співробітництва, організації комплексної системи збору, транспортування твердих побутових відходів з приватних домогосподарств та надійного знешкодження, технічного переоснащення системи збору ТПВ, повідомили у Рівне нському центрі розвитку місцевого самоврядування. Акцент робиться на підвищенні культури населення в поводженні з відходами та покращення екологічного стану регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Децентралізаційний марафон України: за чиї гроші банкет?

Передбачається проведення масштабної інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед мешканців територіальних громад щодо збору та вивезення сміття з приватних домоволодінь і екологічної культури. Також буде проведена процедура закупівлі техніки та обладнання, придбання контейнерів та спеціалізованої техніки для збору та вивозу ТПВ, запровадження сучасної системи управління ТПВ при співробітництві територіальних громад, облаштування майданчиків та встановлення контейнерів для сміття тощо.

«Проект планується внести до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Окрім цього, будуть вишукуватись можливості залучення грантових коштів та міжнародної технічної допомоги», - відзначив директор Рівне нського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий.

Загалом на Рівне нщині укладено вже 9 договорів міжмуніципального співробітництва.