Медики просять допомоги

Головний лікар центральної міської лікарні Євген Кучерук звернувся до усіх мешканців Рівного та області через погіршення епідемічної ситуації. 

За його словами, кількість хворих постійно зростає, це стосується і кількості госпіталізованих осіб. При цьому росте і кількість важких хворих серед тих, які перебувають у лікарні: якщо раніше ця цифра сягала 30 %, то нині - 70 %. 

- Хотів би, користуючись нагодою, звернутися до всіх жителів міста та області. Ситуація критична. Як би ми себе не заспокоювали, досить складно. Маючи вже певний досвід і по роботі, і по лікуванню коронавірусу, я ще не бачив стільки смертей. Розумієте, вмирають люди. І при тому вмирають молоді люди. Вмирають, адже ми не можемо надати допомогу. У нас є протоколи лікування, які відповідають усім міжнародним протоколам. У нас є ліки, у нас є технічне забезпечення, але люди потрапляють у такому стані, що практично не можна врятувати. 

При цьому 70 % - важких хворих. Через те дуже хочу попросити: допоможіть нам, медикам, тому що ми видихнемось. Люди витрачають усі сили. Якщо ще так буде продовжуватись місяць-два, ми не витримаємо. Через те ми дуже просимо: дотримуйтесь таких простих методів: провітрювання, маски, дистанція, зменшення всіляких зібрань. Це нам допоможе. Ви тільки уявіть! 175 чоловік - на кисні, - звернувся Євген Кучерук. 

 

Читайте також: "Кількість хворих уже зростає щогодини": Третяк зробив термінове звернення до рівнян