Незначне перевищення ксилолу і толуолу було зафіксоване фахівцями Держпродспоживслужби на території селища Клевань, після вибуху на підприємстві "Колор СІМ".

Нагадаємо, подія сталась тиждень тому. В одному з приміщень підприємства стався вибух. Ніхто з людей не постраждав. Місцеві мешканці забили на сполох. Мовляв, внаслідок вибуху відбулись викиди шкідливих речовин у повітря. Скаржились на погане самопочуття. У п'ятницю, 18 жовтня фахівці лабораторного центру відібрали проби повітря у кількох точках Клевані. Вже встановлено, що було невелике перевищення ксилолу і толуолу біля гуртожитку у Клевані. У інших точках, все у межах норми. Фахівці провели заміри повітря і у суботу, 19 жовтня. Жодних перевищень взагалі не виявлено.

Лабораторні дослідження у суботу вранці не виявили ніяких перевищень гранично - допустимої концентрації шкідливих речовин. Тобто атмосферне повітря у суботу на межі житлової забудови біля "Колор СІМ" - відповідало вимогам санітарного законодавства. На даний час, підстави говорити, що вони постійно забруднюють не має. Тому, що лабораторні дані не показують, що є постійно забруднення, - розповів начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства в області Василь Тонконоженко. 

До теми: зачиняли вікна і не виходили з дому: на скандальному підприємстві у Клевані стався вибух

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber