Єдиний у Західній Україні. Фермер з Рівненщини почав вирощувати двадцятиметрові іноземні дерева. Таких маштабів рослина досягає лише за п'ять років. Її назва Павловнія Clone In Vitro 112 (КЛОН ІН ВІТРО 112). Як виглядають дивовелетні та чим вони корисні у сюжеті далі.

Декілька місяців і на земельній ділянці видніються двометрові красені. Пан Антон зовсім нещодавно почав займатися вирощуванням Павловнії Clone In Vitro 112. Саме таку назву має ця рослина. За словами фермера, дерева лише за 5 років можуть досягти висоти 15-20 метрів.

Стовбур дуже міцний, каже пан Антон. Наразі - це перший технічний зріз рослини. В планах отримати ділову деревину. Завдяки своїй стійкості і легкості, вона широко застосовується в меблевій промисловості.

Дивіться також: нові робочі місця, платний в'їзд та служба охорони: Нобельський природний парк змінить життя поліщуків (ВІДЕО)

Фермер додає, на ґрунтах, які схильні до ерозії, рослина може бути використана як відновник. А завдяки глибокій кореневій системі, вона насичує ґрунт азотом.

В подальшому фермер планує збільшувати посадкові зони. Адже умови для вирощування цієї рослини у нашій місцевості сприятливі.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber